Florin Cîțu anunță că îi va cere demisia lui Ludovic Orban dacă decizia CCR îi va fi favorabilă. ”Pentru tot ce a făcut în această perioadă”

Badea Violeta, Diana Dumitrache 09.09.2021, 14:56
Florin Cîțu anunță că îi va cere demisia lui Ludovic Orban dacă decizia CCR îi va fi favorabilă. ”Pentru tot ce a făcut în această perioadă”

Premierul Florin Cîțu a anunțat că îi va cere demisia lui Ludovic Orban din funcția de președinte al Camerei Deputaților dacă decizia CCR îi va fi favorabilă. Iată ce a declarat prim-ministrul României, după ședința de guvern!

Florin Cîțu îi va cere demisia lui Ludovic Orban dacă decizia Curţii Constituţionale este favorabilă

Premierul Florin Cîțu a declarat joi, 9 septembrie, că va cere demisia lui Ludovic Orban și a Ancăi Dragu din funcțiile de președinți ai camerelor parlamentului, dacă CCR va da dreptate guvernului legat de declanșarea procedurii moțiunii de cenzură.

„Am văzut şi astăzi în Parlamentul României o decizie. Noi ştiţi foarte bine că am sesizat Curtea Constituţională.

Eu aş spune aşa: cred că dacă decizia Curţii Constituţionale ne dă nouă dreptate, voi veni public şi voi cere demisia preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru ce au făcut în această perioadă.

Deci dacă decizia Curţii Constituţionale este favorabilă nouă voi cere demisia celor doi”, a anunțat prim-ministrul României.

De asemenea, acesta a amintit că a demis 14 prefecți și 28 de subprefecți ai USR-PLUS, dar spune că posturile nu vor fi momentan ocupate de alte persoane.

„Sunt 42 de decizii, 14 prefecți și 28 de subprefecți, eliberați din funcție, dar nu vor fi numite alte persoane deocamdată pe funcții, atribuțiile lor vor fi preluate.”, a spus Cîțu.

Florin Citu ii va cere demisia lui Ludovic Orban daca decizia Curtii Constitutionale este favorabila 
Florin Citu ii va cere demisia lui Ludovic Orban daca decizia Curtii Constitutionale este favorabila

Ludovic Orban a reacționat după amânarea dezbaterii şi votului pe moţiune

Ludovic Orban, preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor, a declarat joi, 9 septembrie, că amânarea dezbaterii şi a votului pe moţiunea de cenzură este profund neconstituţională. De asemenea, acesta a subliniat că nu el este cel care a decis acest lucru, ci Birourile Permanente Reunite.

„Astăzi, o majoritate din Birourile permanente reunite, pe care o puteţi constata singuri, a decis amânarea dezbaterii şi votului pe moţiunea de cenzură, utilizând ca temei conflictul juridic de natură constituţională declanşat de Guvern, prin prim-ministrul Florin Cîţu, cu Parlamentul cu privire la depunerea moţiunii de cenzură.

Poziţia mea a fost foarte clară, am fost prezent şi nu am votat această propunere, nu pentru că îmi doresc să se dezbată şi să se voteze moţiunea de cenzură mai repede, ci pentru că această propunere şi decizie luată de BPR este profund neconstituţională.

Dacă cineva ar fi avut răbdare, nu zic din alte partide, dar măcar colegii mei de partid mai înfierbântaţi, să îşi aducă aminte anul 2020, ar fi ştiut cu precizie din decizia Curţii Constituţionale că invocarea declanşării conflictului juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament nu poate să oprească moţiunea de cenzură”, a declarat Ludovic Orban, după ședința Birourilor permanente reunite ale Parlamentului.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...