Florin Cîțu demite toți secretarii de stat și subprefecții USR PLUS: „Vă spun care e frica mea”

Ioana Bucur, Alexandrina Toader 08.09.2021, 22:32
Florin Cîțu demite toți secretarii de stat și subprefecții USR PLUS: „Vă spun care e frica mea”

La o zi după retragerea oficială a miniștrilor din Guvern, Florin Cîțu a anunțat că va demite toți secretarii de stat și subprefecții USR PLUS. Motivul invocat de premier este lipsa încrederii în cei care au ajuns să negocieze cu AUR și PSD.

Premierul îi demite miercuri seară pe secretarii de stat și subprefecții USR PLUS

Premierul a dezvăluit, miercuri seară, că nu mai poate avea încredere în cei care au negociat cu AUR și PSD pentru că nu ar mai fi sigur ce interese vor reprezenta ei.

„Eu nu vreau să ajungem la momentul în care USR, alături de AUR și de PSD, vine la vot la o moțiune împotriva PNL. După aceea discutăm altfel. Oamenii sunt acolo… Bine, fără secretarii de stat. Eu vă spun care e frica mea. În momentul în care ai negociat cu AUR și cu PSD nu pot să am secretari de stat în ministere, pentru că eu nu știu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD”, a declarat Florin Cîțu, la Digi 24.

În momentul în care a fost întrebat când îi va demite pe secretarii de stat și pe subprefecții USR PLUS, premierul a dezvăluit că o va face chiar miercuri seară.

„În această seară. Nu poți să fii alături de PSD și de AUR și să crezi că ești și într-un minister unde poți să influențezi negativ activitatea oamenilor.”

Premierul a mai spus că aşteaptă ca USR PLUS să retragă moţiunea de cenzură şi să revină la masa discuţiilor, înainte de a fi trecută „linia roşie”.

„În acest moment putem să discutăm orice (…) portofoliile sunt acolo, nu le atinge nimeni, oamenii sunt acolo, bine, fără secretarii de stat, pentru că nu poţi să…”, a declarat Florin Cîțu, pentru aceeași sursă.

Deciziile privind eliberarea din funcţie a 26 secretari de stat au fost deja publicate în Monitorul Oficial, fiind vizați secretari de stat de la mai multe ministere, din aparatul propriu al vicepremierului, dar şi de la Agenţia Naţioală de Administrare Fiscală şi de la dar şi de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Florin Cîțu demite toți secretarii de stat și subprefecții USR PLUS
Florin Citu

„Dacă rămân, ar însemna să aduc la guvernare AUR şi PSD”

Cu câteva ore înainte, premierul părea că nu luase încă o decizie, precizând că i se pare normal ca cei care se retrag de la guvernare și iasă cu întreg aparatul.

„Vă spun teama mea, o teamă onestă: Dacă rămân, dar nu am luat o decizie, ar însemna să aduc la guvernare AUR şi PSD pentru că astăzi aceasta este coaliţia – AUR, PSD şi USR. Cei care sunt astăzi numiţi de USR pot reprezenta interesele AUR şi PSD.

Eu nu vreau să am guvernare cu AUR şi PSD şi atunci mai bine îi înlătur ca să nu existe niciun fel d discuţie. Încă nu este luată o decizie”, a adăugat premierul, la Antena 3.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Tags:
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...