Florin Cîțu, anunț pentru milioane de români. Ce s-a decis acum în privința taxelor și impozitelor

Diana Radu 14.03.2020, 13:46
Florin Cîțu, anunț pentru milioane de români. Ce s-a decis acum în privința taxelor și impozitelor

Florin Cîțu, ministrul interimar al Finanțelor a făcut un anunț de ultima oră! Având în vedere situația din România cauzată de pandemia de coronavirus, Florin Cîțu vine cu o măsură menită să disperseze mulțimea de pensioanari care se îngrămădesc la cozi pentru a-și plăti taxele și impozitele. Iată ce măsură a luat ministrul interimar!

Ce se întâmplă cu taxele și impozitele? Anunțul făcut de Florin Cîțu

Ministrul propus la Finanțe a anunțat print-un mesaj pe Facebok că termenul pentru plata taxelor și a impozitelor a fost prelungit, ca măsură preventivă împotriva răspândirii coronavirusului. Astfel, respectivele taxe se pot achita până la data de 31 martie.

„Mesaj important pentru toți contribuabilii! Pentru a veni în sprijinul contribuabililor, în contextul riscului de răspândire a epidemiei cu COVID-19, se prorogă primul termen de plată a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren, respectiv a impozitului pe mijloacele de transport, aferente acestui an de la 31 martie 2020 la 30 iunie 2020”, a scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

florin citu, decizie de ultima ora, taxe, impozite
Ce se întâmplă cu taxele și impozitele? Anunțul făcut de Florin Cîțu

De asemenea, Florin Cîțu a mai precizat pentru anul 2020 că cei care achită integral dările până pe 30 iunie 2020 vor benificia de bonificația stabilită de Consiliul Local. Modificările anunțate de ministrul Finanțelor urmează să fie reglementate printr-o ordonanță de urgență în prima ședință de guvern.

Cât despre situați din România în ceea ce privește răspândirea coronavirusului până acum, 14 martie, ora 13:45 au fost confirmate 95 de cazuri de COVID-19. În acest context, Victor Costache, ministrul Sănătății a anunțat că se pregătește declararea stării de urgență. Momentan România se află în senariul 2 și urmează să intre în scenariu 3.

„În România probabil vom trece prin starea de alertă, este un scenariu la care echipa noastră lucrează și va fi luată o decizie rapid, în perioada care urmează”, a anunțat ministrul interimar al sănătății, Victor Costache la Digi24.

Cum se împart banii în cuplul lor?
Urmăriți Impact.ro și pe