Florin Călinescu s-a întors la Timișoara și a spus ce-l deranjează la bănățeni. Ce fac acasă, cu perdelele trase

Ana Anitoiu 22.08.2021, 08:34
Florin Călinescu s-a întors la Timișoara și a spus ce-l deranjează la bănățeni. Ce fac acasă, cu perdelele trase

Florin Călinescu s-a întors la Timișoara, acolo unde are casa părintească, și a spus ce-l deranjează la bănățeni și ce îl întristează la acest oraș în prezent. În ciuda nemulțumirilor sale, celebrul om de televiziune vrea să se retragă aici. Are deja un plan stabilit.

Florin Călinescu, despre Timișoara: ”Nu mai e ce a fost”

Florin Călinescu s-a născut și a crescut în Timișoara, unde a dezvăluit că revine adesea, de multe ori incognito. Omul de televiziune simte că acest oraș special pentru el s-a schimbat mult față de cum îl știa odinioară.

”Problema mea cu Timişoara e că în momentul în care nu mai sunt părinţii pe lumea asta, nu mai sunt nici mulţi dintre prieteni, lucrurile se schimbă… Pentru mine multe lucruri dragi trăiesc prin oameni, rude, prieteni etc. Mă plimb într-un oraş, ştiu că se cheamă Timişoara, dar nu mai e ce a fost…

Am citit că se demolează şi Flora, aproape că îmi vine să pun punct. Dar o să vin toată viaţa la Timişoara. Clădirile astea noi şi înalte nu fac parte din nostalgia oraşului meu. Nu însemnă că Timişoara trebuie să rămână un sat. Dar ce caută turnurile astea? Mi-e că le văd talibanii ăia şi o să vedem intrând avioane în ele”, a spus Florin Călinescu, sâmbătă, la Flight Film Festival.

Florin Calinescu s-a intors la Timisoara si a spus ce-l deranjeaza la banareni. Ce fac acasa, cu perdelele trase
Florin Calinescu

Florin Călinescu, despre ce îl deranjează la bănățeni

De asemenea, Florin Călinescu, care apare în comedia ”Asphalt Tango” ce a fost prezentată la festivalul de film, a dezvăluit ce îl deranjează la bănățeni. Actorul și omul de media a remarcat un obicei pe care-l au aceștia.

”Timişoara nu a stat niciodată bine cu restaurantele. Bănăţeanul se duce acasă şi mânâncă cu perdelele trase. Timişoara nu are exerciţiul restaurantului. Asta pentru mine e o curiozitate. Omul se duce acasă şi mânâncă. Nu merge la restaurant să mânânce supă la plic şi morcovi congelaţi”, a mai spus Florin Călinescu.

Ce vrea să facă Florin Călinescu atunci când se va retrage în Timișoara

Florin Călinescu a mai spus că visul lui este să se întoarcă acasă, în Timișoara, și să facă o echipă de fotbal ca FC Barcelona pentru acest oraș. Vrea să se numească FC Timișoara și să o vadă câștigând campionatul României.

”Să mor într-un fotoliu cu rotile, să văd Timişoara câştigând o dată campionatul României. Fără echipă de fotbal, Timişoara e moartă. Îşi face echipă Clinceni, Mioveni, Voluntari… Timişoara, care se dă exemplul României, să nu poată face o investiţie, nu pot înţelege.

E vorba şi de suporteri. I-am mai întrebat o dată, câţi iubesc echipa în oraşul ăsta. Mi-au răspuns că sunt şi 200.000. Daţi măi un euro fiecare. Dacă ar pune un euro fiecare, s-ar putea face o echipă. Dar fără orgolii”, a spus Florin Călinescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...