Fiul lui Leonard Doroftei a ajuns milionar în Canada. Cum și-a făcut banii Adrian. ”N-am cheltuit prostește”

Stan Filon 14.11.2021, 15:14

Fiul lui Leonard Doroftei a ajuns milionar în Canada! A muncit de mic, iar acum viața l-a răsplătit din plin, dar rămâne un tânăr modest, care vrea să-i ajute și pe alții. Are planuri pentru oamenii săraci din România, care nu au acces la electricitate și nici măcar la apă potabilă.

Fiul lui Leonard Doroftei, milionar în Canada

Adrian Dorofotei a fost primul care a plecat din România cu gândul să nu se mai întoarcă. A plecat la studii și a urmat Facultatea de Drept. Încă din studenție s-a angajat la o companie aeriană mare din Canada, unde a câștigat foarte bine. Cu toate acestea, s-a decis că nu vrea să aibă șefi, așa că s-a apucat de afaceri. Și-a strâns banii și i-a investit pe bursă, unde se pare că a fost foarte inspirat, devenind milionar.

”Departe de România mă ocup cu tot ce nu aș fi putut să mă ocup aici. Sunt independent, sunt antreprenor. Am intrat în lumea dezvoltării imobiliare. Prima dată am plecat în 2016, în timpul Facultății de Drept. Primul job a fost în Resurse Umane într-o mare companie aeriană din Canada. Acolo am învățat ce înseamnă mediul corporatist și asta mi-a consolidat ideea că nu vreau să lucrez pentru nimeni altcineva decât pentru mine. Eu am început să investesc. Câștigam destul de bine. În loc să cheltui banii prostesc, eu am ales să îi strâng și să-i investesc. Am făcut primele investiții la bursă la 21 de ani, iar până la 25 de ani pot să spun că lucrul acesta mi-a oferit o bază de capital, care mi-a permis să nu am limitări în investițiile în care mi le doream”, a declarat Adrian Doroftei pentru Teo Show.

Fiul lui Leonard Doroftei, milionar in Canada
Fiul lui Leonard Doroftei, milionar in Canada

”Părinții mei au plecat din România cu un gust amar”

Părinții săi l-au urmat, mai mult alungați din România. ”Am fost mereu genul de persoană care ia inițiativa. În momentul în care am văzut că părinții mei sunt tratați cu lipsă de respect de autorități, am decis că poate este momentul să-și încerce norocul în altă parte. Părinții mei au plecat din România cu un gust amar, pentru că altfel nu ar fi plecat. Părinții mei au venit primii cu sora mea, Vanesa. A venit și fratele meu Alex în urmă cu două săptămâni”, a mai declarat fiul lui Leonard Doroftei.

Chiar dacă are foarte mulți bani, Adrian a rămas un tânăr modest. A povestit că a vrut să-și ia o mașină mai scumpă, însă s-a oprit la timp. A ajuns la concluzia că ar fi fost o aroganță supremă. ”Am vrut să-mi iau mașină. În momentul în care eram în punctul de a da câteva sute de mii de dolari pe o mașină, am stat și m-am gândit că sunt oameni la mine în țară care abia își permit să mănânce și mi se pare o aroganță supremă. (…) Am devenit un tip extrem de simplu. Locuiesc cu ai mei, nu am nevoie să mă lăfăi și nu simt nevoia de a petrece și a ieși la club. Sora mea va ajunge doctor, pentru că asta și-a propus. Fratele meu vrea să devină inginer de rețea”, a spus tânărul.

”Tata indiferent unde ar fi, în afară de România, cred că va prospera”

Despre părinții săi spune că sunt bine, iar Leonard Doroftei se va descurca bine oriunde, mai puțin în România. ”Mama are grijă de familie și este o sfântă. Tata face ce știe cel mai bine, adică împărtășește dragostea lui față de box. Și-a deschis o mică sală alături de niște prieteni de familie. Tata indiferent unde ar fi, în afară de România, cred că va prospera, pentru că e un timp descurcăreț. El și-a dorit întotdeauna să fie acasă”, a continuat să povestească Adrian Doroftei.

Chiar dacă este departe de România, Adrian se gândește și la compatrioții săi mai puțin ajutați de soartă. Vrea să îi ajute, vrea să facă investiții acolo unde nu a ajuns nici măcar electricitatea și unde oamenii nu au nici măcar acces la apă potabilă.

”Nu pot cheltui, deși am parte de succes. Am alte planuri. Încerc să modernizez pe plan imobiliar locuri greu accesibile, locuri în care oamenii nu au acces la apă, nu au acces la electricitate. Aici în România, canadienii să se descurce”, a conchis fiul lui Leonard Doroftei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...