VIDEO

Finala Wimbledon 2022 la feminin: Elena Rybakina – Ons Jabeur. Jucătoarea care a eliminat-o pe Halep, câștigătoarea trofeului

Sorin Barbu 09.07.2022, 18:03

Elena Rybakina – Ons Jabeur se vor întâlni în finala Wimbledon 2022 la feminin. Este prima oară când cele două sportive sunt calificate în ultimul act al unei competiții de Grand Slam, iar cine va ridica trofeul deasupra capului va câștiga și marele premiu de două milioane de lire sterline. Simona Halep a prefațat duelul și a vorbit despre calitățile celor două jucătoare.

Finala Wimbledon 2022 la feminin: Elena Rybakina – Ons Jabeur

Update 9 iulie 2022. După un meci intens, jucătoarea din Kazahstan, Elena Rybakina, a obținut trofeul Wimbledon 2022. Sportiva a învins-o pe Ons Jabeur cu scorul de 3-6, 6-2, 6-2. Este primul trofeu de Grand Slam pentru jucătoare.

Finala Wimbledon 2022 la feminin va găzdui un meci de gală. Din păcate nu este Simona Halep, ci Elena Rybakina care a învins-o pe jucătoarea din România și și-a câștigat meritat locul în finala turneului în care o va înfrunta pe Ons Jabeur. Cele două sportive sunt prima oară în ultimul act al acestei competiții ce se desfășoară pe iarbă și au reușit deja cea mai bună performanță din carieră.

Ons Jabeur a început turneul ca favorită numărul doi și a jucat foarte bine reușind să ajungă în finală după un meci electrizant, de trei seturi, cu Tatjana Maria, scor 6-2, 3-6, 6-1. Este cea mai bună performanță a ei într-un turneu de Grand Slam, după sferturile de la Australian Open din 2020 și Wimbledon din 2021.

Finala Wimbledon 2022 la feminin

„Este un vis devenit realitate, după atâția ani de muncă și de sacrificii. A meritat”, a declarat la finalul semifinalei jucătoarea din Tunisia.

Elena Rybakina ne-a întristat după ce a învins-o pe Simona Halep. A jucat mai bine în semifinala cu românca și s-a impus în două seturi: 6-3, 6-3. Și ea este la prima finală de Grand Slam din carieră, iar din tenis a câștigat 3,5 milioane de dolari.

Elena Rybakina este bănuită că are legături cu regimul lui Vladimir Putin

Calificarea lui Rybakina în finală a stârnit controverse. Wimbledon este turneul unde sportivii din Rusia și Belarus au fost interziși, iar jurnaliștii au amintit că cea care a învins-o pe Simona Halep este născută și crescută la Moscova și au sugerat că locuiește acolo, deși din anul 2018 evoluează sub steagul Kazahstanului. Au fost ziariști care au scris că o parte din banii de la Wimbledon vor fi folosiți de regimul de la Kremlin și care au dezvăluit că sportiva a avut ofertă și din SUA, dar că motivele care au determinat-o să refuze propunerea nu sunt clare.

„Am avut oferte din SUA, mi s-a propus să merg să fac colegiul acolo. Eram pe locul 3 în Rusia, la junioare, la vremea respectivă. Nu știu de ce nu am luat în calcul această variantă, pentru că îmi oferea posibilitatea să primesc un wildcard pentru US Open, dar și pentru alte turnee.

Nu știu ce a fost în mintea mea atunci, dar pur și simplu am considerat că nu este pentru mine. Le-am spus părinților mei asta și, țin minte cum tatăl meu încerca să mă convingă: «Uite ce bună e oferta asta! Fii atent ce îți oferă ăștia!». Dar nu, nu mă vedeam plecând în State, dar nu am un motiv anume pentru această atitudine”, a dezvăluit Rybakina, în conferința de presă de după victoria cu Halep.

Finala Wimbledon 2022 la feminin

Simona Halep, analiză lucidă înaintea finalei de la Wimbledon

Simona Halep a spus că își dorește foarte tare să câștige încă un turneu de Grand Slam, dar după o prestație foarte bună la Wimbledon, în semifinală a greșit foarte mult și a pierdut.

„Va fi o finală interesantă. Nu știu cum va raspunde Rybakina la jocul lui Jabeur. Schimbă ritmul, îl taie cu multe slice-uri. Jabeur servește bine, așa că va fi interesant. Nu pot spune că Rybakina poate menține nivelul, dar poate o va face dacă va fi încrezătoare. Va fi un meci interesant și îl voi urmări”, a spus Halep în conferința de presă.

Cine transmite la tv finala de la Wimbledon 2022: Elena Rybakina – Ons Jabeur

Ediția din acest a turneului de la Wimbledon nu oferă puncte în clasamentul profesionist, dar premiile în bani sunt foarte mari. Cele două jucătoare din finală au asigurat un cec de un milion de lire sterline, iar cine câștigă își va dubla suma și va câștiga două milioane de lire sterline, asta însemnă cam 2.400.000 de euro. Finala Elena Rybakina – Ons Jabeur se va desfășura sâmbătă de la ora 16.00 și va fi transmisă în direct de Eurosport.

Urmăriți Impact.ro și pe