VIDEO

Finala Românii au talent 2023, sezonul 13. Concurenții dau totul pentru marele trofeu, imagini senzaționale

Stan Filon 13.05.2023, 00:30
Finala Românii au talent 2023, sezonul 13. Concurenții dau totul pentru marele trofeu, imagini senzaționale

Telespectatorii așteaptă cu sufletul la gură finala Românii au talent 2023, sezonul 13! Lupta pentru marele premiu a ajuns la final, iar 11 concurenți se vor duela în talent pe cea mai populară scenă din România! Fanii emisiunii își vor putea vota favoriții, însă lupta se anunță a fi una foarte strânsă.

Finala Românii au talent 2023, sezonul 13, e vineri, 12 mai

Locul 11 – Carina Veghiu

Locul 10 – Sara Piliego

Locul 9 – Taheira Sașa

Locul 8 – Sandip Brahamin

Locul 7 – Albert Gugulan

Locul 6 – Eduard Dragu

Locul 5 – Bianca Avram

Locul 4 – Trupa Monique

Locul 3 – Oleg Spînu

Locul 2 – Olya și Valera

Locul 1 – Rareș Prisacariu

Update 12 mai, ora 23.38. Ultima finalistă este Bianca Avram. Adolescenta de 16 ani nu și-a imaginat niciodată că o să ajungă atât de departe: „Voi dansa pe o melodie rock. Mă simt mult mai pregătită de când m-am simțit în semifinală. Sunt la fel de entuziasmată, dar chiar nu am emoții deloc. Sunt fericită”.

„Este extraordinar cum te-ai mișcat acolo pe scenă”, a reacționat Dragoș Bucur. „Mi s-a părut începutul ezitant și după când te-ai desfășurat, mi-ai dat impresia că istoria se poate repeta. Eu cred că s-ar putea să câștige tot Golden Buzz-ul meu”, a continuat juratul.

Update 12 mai, ora 23.25. Olya și Valera sunt marcați de „războiul (n.r. – din Ucraina) care le-a furat copilăria pentru totdeauna”. Totuși, la Românii au talent au învățat să se bucure din nou…de voturi, de aplauze, de aprecieri.

„Emoția este un limbaj universal. Pur și simplu, talent”, a replicat Andi Moisescu. „Habar nu aveți cât sunteți de frumoși. E extraordinar ce a-ți făcut”, a punctat Dragoș Bucur. „Eu cred că asta fac îngerii în rai, pe norii lor. Eu cred că voi ați adus un fel de mesaj. În mijlocul războiului, ați adus pacea în inimile oamenilor”, a remarcat Bobonete. „Ați fost peste Golden Buzz”, a completat Andra.

Update 12 mai, ora 23.05. Eduard Dragu susține că emisiunea de talente de la Pro TV i-a schimbat viața. Copiii care îl batjocoreau au ajuns să-l felicite pentru performanțele sale muzicale.

„După Românii au talent, oamenii au început să mă aprecieze și mai mult. Pe măsură ce anunța fiecare copil ce trece în semifinală, inima stătea să explodeze. Faptul că oamenii m-au votat m-a făcut să fiu fericit. La un anumit nivel, sunt prietenii mei”, a declarat Eduard Dragu.

Update 12 mai, ora 22.55. Oleg Spînu și-a dorit mereu să ajungă la Românii au talent și s-a înscris de mai multe ori, dar sezonul 13 a fost cu noroc pentru el, căci a ajuns printre favoriți și are mari șanse chiar să câștige marele premiu.

„Nici nu mă gândeam să visez să ajung până aici, în finală. Nici familia nu se gândea. Sunt foarte mândru. Cu atât mai mândru cu cât sunt dintr-un sat din Republica Moldova. Atunci când cânt, simt o flacără în inima mea”, a mărturisit concurentul.

Update 12 mai, ora 22.46. Moment savuros pe scena Românii au Talent, după ce Golden Buzz-ul lui Mihai Bobonete și-a prezentat numărul. Concurenta Sara Piliego a fost aplaudată minute bune pentru dansul din ultima etapă a concursului, la finalul prestației, aceasta mulțumindu-i juratului.

„Dacă nu ați fi fost dumneavoastră, eu nu aș fi fost aici în acest moment”, a transmis Sara Piliego. „Știu. Măcar 20 de mii (n.r. – de euro) din premiu de mi-ar veni și mie…”, a glumit Mihai Bobonete.

Update 12 mai, ora 22.17. Rareș Prisacariu este copilul-fenomen care a prezentat în finala Românii au talent un moment inspirat de Dumnezeu și de scriitorul Octavian Paler, după cum a mărturisit chiar el înainte de a urca pe scenă. Puștiul de șapte ani a ținut să mulțumească publicului care l-a votat, precizând că fără ajutorul celor de acasă, nu ar fi reușit o astfel de performanță.

„În seara asta este mai multă emoție decât în celelalte etape. Și mai mare presiune. Simt că este mai grea decât toate celelalte etape. Momentul meu este inspirat de Dumnezeu și de Octavian Paler. Aș vrea să vă spun un citat din limba latină: Nihil Sine Deo – Nimic fără Dumnezeu. Adică, dacă nu ar exista Dumnezeu, nu ar exista nimic. Dacă Dumnezeu e viața mea, cum să nu-L iubesc? Știu că unii îl ignoră, dar sunt foarte fericit că sunt mai mulți care îl iubesc”, a precizat Rareș Prisacariu înainte de momentul artistic.

Dialogul lui Rareș cu Dumnezeu în platoul emisiunii Românii au talent a impresionat pe toată lumea, Bobonete fiind de părere că el va câștiga finala din acastă seară: „Vei rămâne în memoria tuturor cu toate aparițiile tale de la Românii au Talent, inclusiv cu cea din seara asta. Și mai cred un lucru – tu vei face viitorul să-și amintească cu mare plăcere de trecut”. Toți cei patru jurați aveau lacrimi în ochi, Andra subliniind că a rămas impresionată de ce a văzut și auzit.

Update 12 mai 21.35. „Câștigătorul premiului de originalitate este Sandip Brahamin”, au anunțat Pavel Bartoș și Smiley. Dansatorul va pleca acasă, datorită votului publicului, cu 10.000 de euro. Are, în continuare, șansa de a câștiga marele premiu de 120.000 de euro.

Update 12 mai 21.28. Dansatoarea Taheira Sașa a făcut senzație în finala Românii au Talent 2023, într-un timp record, după cum au observat și jurații Andi Moisescu, Andra, Dragoș Bucur și Mihai Bobonete.

„(Momentul meu – n.r.) este un manifest prin care vreau să transmit că încă există foarte mulți sclavi, deși noi spunem că sclavia a fost abolită. Vreau să arăt cum luptă oamenii care trec prin asta. E o luptă pentru libertate. Sunt voluntară la un ONG și zilnic ajut acolo. M-am gândit că pot să fiu o voce pentru cei care nu o au (n.r. – persoanele traficate)”, a explicat concurenta înainte de a urca pe scenă.

Update 12 mai, ora 21.20. Următorul concurent a fost pianistul Albert Gugulan (17 ani), care a prezentat un număr spectaculos pe scena de la Românii au talent. Concret, a cântat Liszt legat la ochi.

Update 12 mai, ora 21.17. Trupa Monique a urcat prima pe scena Românii au Talent 2023, vineri, 12 mai. Copiii, elevi ai școlii de dans „Monique”, au reușit să facă un show de senzație. Profesionalismul lor a impresionat juriul, având în vedere că au avut la dispoziție doar o săptămână pentru a pregăti momentul pentru marea finală.

„A fost o surpriză foarte plăcută. Pot să spun cu inima pe inimă că v-ați prezentat că niște profesioniști”, a reacționat Dragoș Bucur.

Știrea inițială: Așadar, lupta a ajuns la final, iar vineri, 12 mai, începând de la ora 20:30, toată lumea va putea urmări finala Românii au Talent 2023. Unsprezece concurenți s-au calificat în ultima etapă a show-ului de divertisment difuzat de Pro TV.

Pro TV anunță un show total în finala Românii au Talent, unde se vor înfrunta 11 concurenți pentru marele premiu de 120.000 de euro. Telespectatorii vor avea ce vedea, mai ales că fiecare dintre concurenți va da tot ce are mai bun în marea finală.

Finala Romanii au talent 2023, sezonul 13 are loc vineri, 12 mai
Finala Romanii au talent 2023, sezonul 13 are loc vineri, 12 mai

Cine sunt finaliștii Românii au Talent 2023

Dintre cei unsprezece concurenți care s-au calificat în finala concursului Românii au Talent 2023, doar unul va câștiga marele premiu. Trebuie precizat că nu toți artiștii care vor urca pe scenă au fost aleși de public. Un concurent a primit WILD CARD de la jurați, la finalul semifinalelor, pentru a putea participa, la rândul său, în ultima etapă a emisiunii Pro TV.

Iată cine sunt concurenții care vor urca pe scenă:

Bianca Avram (dansatoare);
Albert Gugulan (pianist);
Rareş Prisacaru (actor);
Oleg Spînu (interpret folclor);
Trupa Monique Family (dasatori);
Eduard Dragu Sălăgean (pianist);
Olya & Valera (dansatori);
Sandip Brahamin (dansator);
Sara Piliego (dansatoare);
Taheira Saşa (dansatoare).

Cea care a primit un WILD CARD de la jurații Andi Moisescu, Andra, Dragoș Bucur și Mihai Bobonete, după semifinale, pentru a participa la ultima etapă a concursului este Carina Veghiu, care a primit Golden Buzz din partea lui Andi Moisescu pentru o interpretare excepțională.

Carina Veghiu este o fetiță în vârstă de 11 ani, care a ridicat spectatorii din sala Românii au Talent în picioare cu vocea sa puternică. Vom vedea ce a pregătit micuța pentru marea finală Românii au talent de vineri, 12 mai. Telespectatorii își vor putea vota favoriții aici: vot.romaniiautalent.protv.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...