Filme romantice pe Netflix. Top 16 de neratat anul acesta

Emanuela Pană 13.03.2021, 15:34
Filme romantice pe Netflix. Top 16 de neratat anul acesta

Fiecare dintre noi a văzut cel puțin un film care pare să spună exact povestea lui, iar cele mai reușite filme de dragoste ale cinematografiei prezintă măcar o părticică din viața reală. Încărcate de emoție, romantism, durere, replici care stârnesc râsul și gesturi supreme dedicate dragostei, filmele despre care vă vom vorbi în acest articol, prezente toate pe Netflix, vă vor schimba percepția despre iubire.

Filme romantice pe Netflix

Este una dintre acele zile în care nu îți dorești decât să te cufunzi în liniștea casei tale și să visezi la povești de dragoste care să te impresioneze până la lacrimi sau care să-ți reamintească despre fața frumoasă a iubirii? În acest caz, ai dat click unde trebuie, căci am pregătit pentru tine o listă cu unele dintre cele mai frumoase filme de dragoste de pe Netflix, care îți vor readuce în suflet speranța că, de cele mai multe ori, dragostea învinge totul.

1. The Last Paradiso 

Acest film de dragoste, produs în Italia, este bazat pe fapte reale și prezintă povestea a doi tineri: Ciccio și Bianca. El este un spirit liber, care se rezvrătește împotriva nedreptăților care au loc în orașul său din vina primarului și deși vrea să meargă până la capăt cu acțiunile lui, se îndrăgostește de Bianca, fiica edilului.

2. The dig 

Dacă îți este dor să îl vezi pe Ralph Fiennes într-un rol nou, acum este momentul. El joacă alături de Carey Mulligan, Lily James și alți actori buni în drama „The Dig“. Filmul ne face cunoștință cu o văduvă bogată, care angajează un arheolog amator pentru a se ocupa de săpături la mormintele de pe proprietatea ei. Descoperirea lor schimbă istoria.

3. Anna Karenina

Regizorul Joe Wright a revenit cu un nou film de dragoste după succesele înregistrate cu Atonement (2007) şi Pride and Prejudice (2005). Este vorba despre „Anna Karenina“, o adaptare cinematografică nouă după romanul omonim al lui Lev Tolstoi. În rolurile principale îi întâlnim pe Keira Knightley, Jude Law și Aaron Taylor-Johnson.

4. To All the Boys I’ve Loved Before

Te-ai întrebat vreodată cum ar fi dacă toți băieții de care te-ai îndrăgostit vreodată ar afla în același timp ce ai simțit pentru ei? Lara Jean păstrează într-o cutie de pălării mai multe scrisori de dragoste, câte una pentru fiecare băiat de care a fost îndrăgostită, pe care nu a avut curajul să le trimită niciodată. Inevitabilul se produce, iar scrisorile cu pricina sunt expediate către tineri.

5. It could happen to you

Dacă nu ai văzut până acum această super comedie, îți recomandăm să n-o ratezi anul acesta. Netflix mai vine cu surprize din când în când, aducându-ne în atenție filme bune, ceva mai vechi, care au intrat într-un con de umbră. Este și cazul „It could happen to you“, unul dintre cele mai calde, optimiste și simpatice filme de dragoste.

6. The Kissing Booth

O altă comedie care te va binedispune și pe care o vei îndrăgi cu siguranță este „The Kissing Booth“, o producție cu personaje simpatice și acțiune surprinzătoare, presărată cu replici haioase și întâmplări amuzante. Filmul o aduce în prim-plan pe Elle, o adolescentă tipică, visătoare, care are o prietenie strânsă cu un băiat pe nume Lee, care are un frate mai mare – Noah, de care Elle se îndrăgostește până peste cap. Află cum decurge testul prieteniei.

7. When We First Met

Un alt film pe care îl găsești pe platforma Netflix și pe care ți-l recomandăm cu toată căldura este „When We First Met“, care prezintă povestea lui Noah, un tânăr care petrece o noapte de vis alături de fata care i-a cucerit inima, însă imediat după, aceasta începe să îl trateze ca pe un simplu prieten. Protagonistul își petrece următorii ani întrebându-se ce a determinat-o pe Avery să îl considere, într-un final, doar atât.

8. Un+Une

Acesta este unul dintre cele mai emoționante și mai intense filme de dragoste de pe Netflix, așa că ar fi bine să nu-l ratezi. Cu toate că este o comedie, filmul are atâta tensiune romantică între personaje, cât pentru alte 10 producții obișnuite de dragoste. Faceți cunoștință cu Antoine, un celebru compozitor de muzică de film, care călătorește în India, unde o întâlnește pe soția ambasadorului francez, Anna. Femeia reușește să îi schimbe total așteptările în privința relațiilor de dragoste.

Citește și: Topul celor mai bune filme românești din ultimii 10 ani. Acum e momentul să le vezi

Maratonul poveștilor de iubire

Singur sau în doi, bucură-te de clipe romantice pe Netflix, cu filme de dragoste de care te vei îndrăgosti și care te vor prinde în poveștile lor captivante.

Top 16 filme romantice de pe Netflix pe care trebuie neapărat să le vezi
Top 16 filme romantice de pe Netflix pe care trebuie neapărat să le vezi

9. Sleeping with Other People

Jake si Lainey se cunosc încă de pe băncile liceului, și-au pierdut virginitatea unul cu celălalt, iar între timp au devenit doi oameni maturi, dar care reușesc cu greu să mențină o relație stabilă cu cei pe care îi întâlnesc. După mai mulți ani, destinele celor doi se încrucișează din nou și, cu toate că nu își doresc asta, relația lor se transformă dintr-una platonică în una cât se poate de serioasă.

10. Sweet November 

Dacă vă plac filmele de dragoste, este aproape imposibil să nu fi văzut „Sweet November“. Dar, dacă totuși nu a-ți făcut-o, nu ezitați. Filmul începe inițial ca o comedie romantică, umrând să se transforme spre final într-o dramă care îți oferă prilejul să meditezi la ce înseamnă a-ți trăi viața cu adevărat.

11. Atlantics

Acest film prezintă o deosebită și hipnotizantă poveste de dragoste. Acțiunea se petrece în sărăcăciosul și aridul Senegal, într-o comunitate săracă de pe malul oceanului. Personajul central este o tânără care își pierde iubitul, înecat în mare, în încercarea de a ajunge în Spania pentru a-și câștiga existența. Dispariția lui coincide cu momentul în care tânăra este obligată să devină soţia altui bărbat. Fostul iubit se întoarce sub forma unei fantome și…

12. Blue Valentine

Acest film este cât se poate de actual, punând în lumină transformările care au loc într-un cuplu măcinat de rutină și monotonie. Cu toate acestea, povestea de dragoste a protagoniștilor nu este una banală, căci cei doi trec prin niște încercări atât de reale, încât ai impresia că ești chiar tu unul dintre personaje.

13. In Your Eyes

„In Your Eyes“ este unul dintre filmele cu care ai putea da startul unei nopți albe, pentru că este de-a dreptul fascinant. Protagonista poate vedea lumea prin ochii lui, iar el poate vedea lumea prin ochii ei. Filmul îi aduce în atenție pe Rebecca (Zoe Kazan) și Dylan (Michael Stahl-David), doi străini care, deși locuiesc în colțuri diferite ale Americii și au vieți deloc asemănătoare, împărtășesc o legătură telepatică profundă, care le permite să comunice într-o manieră inedită.

14. Love and Other Drugs 

Un alt film interesant care merită cu siguranță văzut este „Love and Other Drugs“. Îi veți cunoaște pe Jamie (Jake Gyllenhaal), un tânăr care lucrează în vânzări în industria farmaceutică, pe Maggie (Anne Hathaway), o artistă care vrea doar să trăiască clipa, în deosebi după ce a fost diagnosticată cu boala Parkinson, și povestea lor de iubire.

15. The Ugly Truth sau Katherine Heigl VS. Gerard Butler

Filmul ni-i prezintă pe Abby (Heigl), o producătoare TV de succes, dar cu un ghinion fantastic în dragoste, și pe Mike (Butler), colegul ei care o tachinează în permanență și care are propriile sale teorii despre cupluri și despre dragoste. Cei doi orchestrează împreună un plan de cucerire a unui bărbat de care se îndrăgostește Abby, însă uita să ia în calcul că, prinși în acest proces, ar putea deveni victimele propriilor tactici.

16. After 

Anul 2021 urmează să ne încânte cu cea de-a treia parte a fimului „After“, care a făcut ravagii în lumea cinematografică, astfel că vom putea urmări în continuare povestea de dragoste dintre Tessa Young și Hardin Scott. Filmul, regizat de Roger Kumble, se bazează pe seria de cărți a Annei Todd, cu aceeași denumire. Ca o scurtă recapitulare, vă putem spune că o tânără conștiincioasă se îndrăgostește de un bărbat care are un secret întunecat, iar cei doi încep o relație furtunoasă.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...