Fiica secretarului general al ONU, accident în Portugalia în timp ce tatăl ei era în vizită la Kiev. Femeia a căzut de pe o stâncă

Badea Violeta 29.04.2022, 13:57
Fiica secretarului general al ONU, accident în Portugalia în timp ce tatăl ei era în vizită la Kiev. Femeia a căzut de pe o stâncă

Vești îngrijorătoare pentru secretarul general al ONU. Antonio Guterres a aflat că fiica sa, Mariana, a suferit un cumplit accident în Portugalia. Mai exact, aceasta a căzut de pe o stâncă aflată pe plaja Beliche, în municipiul Vila do Bispo. Incidentul s-a produs joi, 28 aprilie, chiar în timp ce tatăl tinerei se afla în vizită la Kiev.

Fiica lui Antonio Guterres a ajuns la spital după ce a căzut de pe o stâncă

Fiica secretarului general al ONU, Antonio Guterres, a suferit joi, 28 aprilie, un accident în Portugalia. Tânăra, în vârstă de 36 de ani, a căzut de pe o stâncă și s-a ales cu mai multe contuzii la nivelul corpului, motiv pentru care a fost transportată la spitalul din Portimao.

Potrivit primelor informații transmise de Autoritatea Maritimă Naţională portugheză se pare că aceasta nu se afla singură pe plaja din Beliche, ci împreună cu o altă persoană.

„Într-un comunicat, Autoritatea Maritimă Naţională portugheză a explicat că a recepţionat în după-amiaza zilei de joi o alertă despre două persoane căzute pe plaja din Beliche”, informează Agerpres.

„Ajungând la faţa locului, s-a constatat că victimele prezentau mai multe contuzii la nivelul corpului şi primiseră deja ajutor de la membri ai Proiectului SeaWatch şi de la pompierii voluntari din Vila do Bispo”, a mai transmis instituţia menționată mai sus.

Secretarul general al ONU a avut o întâlnire cu Zelenski

Antonio Guterres, secretarul general al ONU, s-a aflat ieri, 28 aprilie, în Ucraina pentru a se întâlni cu președintele Volodimir Zelenski, după ce anterior a vizitat Moscova.

Guterres a vizitat, de asemenea, Bucha, un oraș situat la nord de Kiev, unde sute de locuitori au fost uciși în timpul încercării inițiale a Rusiei de a cuceri capitala ucraineană în primele zile ale invaziei.

Zona se află acum în centrul unei anchete privind crimele de război desfășurate de Curtea Penală Internațională, deși Rusia nu este parte la această instanță și este puțin probabil să extrădeze vreun comandant pentru a fi judecat.

Secretarul general al ONU profită de vizitele sale în Moscova și Kiev pentru a face apel la crearea unor coridoare umanitare din zonele devastate de război din Ucraina și la o încetare rapidă a conflictului dintre cele două state.

Pentru a-i ajuta pe civilii ucraineni blocați în zonele afectate de război, Antonio Guterres dorește să înființeze un grup de contact umanitar cu reprezentanți ai Rusiei, Ucrainei și ONU pentru a se asigura că civilii pot fi evacuați în siguranță și pot călători spre destinațiile pe care le aleg.

ONU estimează că peste 13 milioane de persoane sunt blocate în zonele afectate de războiul din Ucraina, multe dintre ele fără acces la hrană, apă sau electricitate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...