Fiica lui Rudel Obreja, mesaj plin de furie după moartea campionului: „Să dispară România în care tronează corupția, arivismul, oportunismul”

Mihnea Tălău 13.03.2023, 21:02
Fiica lui Rudel Obreja, mesaj plin de furie după moartea campionului: „Să dispară România în care tronează corupția, arivismul, oportunismul”

Fostul campion la box, Rudel Obreja, a fost răpus de o boală necruțătoare, la doar 57 de ani. Bolnav fiind, cu greu a fost eliberat din penitenciar, unde n-a putut benefica la timp de un tratament adecvat care poate i-ar fi prelungit sau chiar salvat viața. El avea de executat o pedeapsă dată în dosarul Gala Bute, despre care mulți au spus că este una nedreaptă.

”Vreau să îngrop acest sistem al dosarelor făcute la comandă”

Fiica sa Leyla-Denisa Obreja a lansat un mesaj sfâșietor la moartea părintelui ei. Ea afirmă că tatăl ei și-a iertat „călăii”, dar ea va continua luptă, astfel încât toți cei vinovați să plătească.

Leyla-Denisa Obreja a cerut oamenilor ca, în memoria tatălui ei, să solicite demisia de onoare a ministrului Justiției și șefului Administrației Penitenciarelor.

„În ultimele clipe din viață, tata, cu tăria și credința care-l caracterizau, își ierta călăii, judecătorii, procurorii, oamenii politici, directorii de penitenciare și toți ceilalți care au mâinile albe și vă lasă impresia că vă vor binele și vă scapă de corupție.

Ce făceau cei pe care-i alegem și îi hrănim – președintele, Avocatul Poporului – atunci când campionul lor, cel care le-a pus argintul și bronzul la picioare în 1989, cel pe care l-au primit acasă și i-au întins covoare de flori, cel al cărui nume nu se va pierde în istorie, Rudel Obreja, își striga disperat durerea din spatele gratiilor?

Aș vrea să plătească corect, drept, așa cum a fost tata, toți acei mulți, puțini, care nu l-au auzit strigându-și durerea bolii care-l măcina, pentru ca această crimă să nu se multiplice la nesfârșit. Vreau să îngrop acest sistem al dosarelor făcute la comandă, pentru execuții politice, atunci când îl îngrop pe tata.

Vă cer tuturor să vă alăturați demersului de a cere DEMISIA DE ONOARE a unor oameni dezonorabili, respectiv ministrul Justiție, directorul Direcție Generale a Penitenciarelor. Acești Dumnezei în fața cărora am stat cu mâna întinsă timp de 9 luni să NE DEA UN PIC DE VIAȚĂ. SĂ DISPARĂ ROMÂNIA ÎN CARE tronează corupția, arivismul, oportunismul și venalitate.

Tata a iubit enorm România, iar destinul ei rămâne acum în pumnii noștri. Luptăm!” a scris Leyla-Denisa Obreja pe pagina sa de Facebook.

În plus, ea și-a argumentat textul și cu o fotografie edificatoare, în care apare tatăl său, Rudel Obreja, care ținea în brațe tricolorul românesc.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...