EXCLUSIV

Fiica Adrianei Iliescu, șefă de promoție la terminarea liceului. Ce domenii vrea să studieze Eliza la facultate. „Voi încerca să le urmez în paralel” EXCLUSIV

Alexandru Catalan 01.06.2022, 16:53
Fiica Adrianei Iliescu, șefă de promoție la terminarea liceului. Ce domenii vrea să studieze Eliza la facultate. „Voi încerca să le urmez în paralel” EXCLUSIV

Eliza Iliescu, fiica Adrianei Iliescu, a terminat ca șefă de promoție, ciclul liceal. După BAC, tânăra s-a decis să urmeze cariera mamei, așa că se va înscrie, în paralel, și la cursurile Facultății de Litere, dar și la Filosofie.

„Nu-mi place să mă laud cu asta”

Eliza Iliescu, 17 ani, fiica celei mai vârstnice românce care a devenit vreodată mamă, a încheiat ciclul liceal din postură de șefă de promoție. Fosta elevă, de acum, a celor de la „Dimitrie Paciurea”, a stat de vorbă cu impact.ro și susține că a terminat cu o medie generală foarte bună, de „peste 9.50”.

„Nu-mi place să mă laud cu asta! Așa că nu vă voi spune exact media mea generală. Să zicem că e de peste 9.50!”, a început dialogul cu impact.ro Eliza Iliescu.

Am încercat să aflăm de la tânăra absolventă cum i s-au părut anii de liceu din postură de „mică-vedetă”.

„Nu m-am considerat niciodată, așa cum spuneți dumneavoastră, o mică-vedetă. Dimpotrivă am fost și sunt un om normal. Colegii și profesorii mei așa cred că m-au privit. Și eu la fel pe ei, ca pe niște oameni normali. Uneori, însă, am aflat că există și excepții. Nu-mi face nicio plăcere să vorbesc despre asta și vreau ca lumea să mă considere un om normal, așa cum îi văd și eu pe cei din jurul meu”, a spus Eliza Iliescu.

În legătură cu examenul de Bacalaureat, care bate la ușă, afirmă că nu are niciun fel de emoții: „M-am pregătit bine pentru acest examen, așa că-l aștept încrezătoare în forțele mele. Nu am prea mari emoții!”.

Totul se va schimba abia după susținerea examenului maturității. Fiindcă fiica Adrianei Iliescu și-a pus în minte să urmeze în paralel cursurile a două facultăți, ambele din București.

„Nu am luat niciun moment în calcul varianta de a studia în străinătate. Așa că m-am oprit asupra a două variante. Este vorba despre Facultatea de Litere, dar și de cea de Filosofie. Am decis să urmez modelul mamei și cum ea a fost profesoară, asta vreau să fac și eu! Realizez că nu va fi simplu, mai ales că voi încerca să le urmez în paralel, dar îmi doresc să încerc să fac asta! Și să calc pe urmele mamei”, sună actuala ei dorință privind viitorul profesional.

Fiica Adrianei Iliescu, șefă de promoție la terminarea liceului. Ce domenii vrea să studieze Eliza la facultate. „Voi încerca să le urmez în paralel” EXCLUSIV
Eliza Iliescu a fost crescută de către mama sa, Adriana Iliescu, din banii ei de pensie

Adriana Iliescu a împlinit 84 de ani

În ciuda tinereții sale, Eliza Iliescu nu pare deloc să se ascundă în spatele cuvintelor și vorbește cu lejeritate despre poetii sau filosofii ei preferați:

„Ar fi multe de spus despre preferații mei. La filosofie sunt stoicii, pentru modul în care priveau lumea. În materie de poeți, nu știu să vă răspund! M-ați luat prin surprindere! Cred că-mi plac și Lucian Blaga, și Nichita Stănescu. Vom mai vedea ce părere voi avea și la sfârșitul anilor universitari”.

Eliza și-a sărbătorit, la finele lunii mai, mama. Adriana Iliescu a împlinit, pe 31 mai, 84 de ani, iar Eliza a pregătit cu această ocazie un tort.

„Au mai fost și alte mici surprize, dar aceste amănunte țin mai degrabă de intimitatea unei familii, așa că nu le voi face publice. Mama, în schimb, e bine. E sănătoasă și a primit multe telefoane de felicitare de ziua sa. Iar asta ne-a bucurat foarte mult pe amândouă!”, a conchis Eliza Iliescu.

Adriana Iliescu este un fost profesor universitar de literatură română și autoare de cărți de povești pentru copii. Ea este cunoscută mai ales pentru faptul că a fost între 16 ianuarie 2005 și 29 decembrie 2006 cea mai vârstnică femeie din lume care a dat naștere unui copil, Elizei. Adriana Iliescu avea la acel moment vârsta de 66 de ani și 320 zile.

Urmăriți Impact.ro și pe