EXCLUSIV

Fiica Adrianei Iliescu, cea mai vârstnică mamă din România, uimeşte pe toată lumea. Ce decizie a luat Eliza de curând: “E o perioadă dificilă”. EXCLUSIV

Oana Pascaru 04.06.2021, 16:36

Adriana Iliescu, românca devenită mamă la vârsta de 66 de ani, este tare mândră de fiica ei, Eliza Maria Bogdana (15 ani), care e premiantă, la școală: ”Eliza a terminat primul semestru cu media generală zece. Vrea să facă două facultăți, una de Litere și una de Lectură Comparată”, o laudă femeia de Cartea Recordurilor, în interviul pentru impact.ro.

Fiica Adrianei Iliescu, cea mai vârstnică mamă din România, uimeşte pe toată lumea

Adriana Iliescu a devenit mamă la vârsta de 66 de ani și 320 de zile. Eliza Maria Bogdana, născută la Maternitatea Giulești, s-a transformat într-o adolescentă frumoasă și isteață, cu mari performanțe școlare: “Fetița este acum o domnișoară în adevăratul sens al cuvântului. Este în clasa a-XI-a, iar anul viitor urmează să dea Bacalaureatul.

Eu sunt bine, mă mai înțeapă genunchii de la reumatism, dar toate trec. Eliza a terminat primul semestru cu media generală zece, sperăm să îl termine și pe acesta tot cu zece, deși a luat un opt la economie. Vrea să facă două facultăți, una de Litere și una de Lectură Comparată. Își dorește o carieră în învățământ, la fel ca mine. I-am zis că, până la 70 de ani, până iese la pensie, o să schimbe patru meserii”, a declarat, în exclusivitate pentru Impact.ro, Adriana Iliescu.

Fiica Adrianei Iliescu, cea mai varstnica mama din Romania, uimeste pe toata lumea
Fiica Adrianei Iliescu, cea mai varstnica mama din Romania, uimeste pe toata lumea

Adriana Iliescu, recunoscătoare medicilor care au ajutat-o să devină mamă

Celebra “mama eroină” recunoaște că are probleme financiare: “Având în vedere perioada aceasta dificilă, purtăm ce avem pe noi, însă ne bucurăm că suntem bine și sănătoase. Fata are o aplecare spre lectură, cumpără și citește cărți, mai ales din secolul XX. Îmi place ca fiica mea să fie cochetă, însă nu dăm banii aiurea pe haine, este un magazin în Drumul Taberei, cu hainuțe la 35-40 de lei. De exemplu, i-am luat, de 1 Iunie, o fustiță plisată, la vreo 40 de lei, extraordinară”, a mai adăugat Adriana, pentru impact.ro

Pentru a deveni mamă, la aproape 67 de ani, Adriana Iliescu a fost supusă unei fertilizări in vitro, cu o sarcină gemelară. Fosta profesoară de română a născut, la 33 de săptămâni, un singur copil, cel de-al doilea oprindu-se din evoluție. “Tot ce mi s-a întâmplat mie, cu nașterea, este meritul doctorilor, nu al meu. Țin minte că veneau noaptea la mine, la pat, și îmi luau tensiunea. Eu nu am făcut copilul ca să ajung vedetă. De mică nu mi-am închipuit viața fără copil. Când am rămas însărcinată, am făcut acel tratament, ca pentru o femeie măritată de 25 de ani, care nu poate să aibă copil. Am înțeles că acum nu mai au voie doctorii să facă tratament femeilor de peste 55 de ani, fiind foarte riscant”, ne-a mai spus, pentru Impact.ro, Adriana Iliescu.

Urmăriți Impact.ro și pe