Fierul vechi din curtea lui Gheorghe Dincă, scos la vânzare. Este incredibil cu câți bani s-a dat

Stan Filon 22.09.2020, 19:23
Fierul vechi din curtea lui Gheorghe Dincă, scos la vânzare. Este incredibil cu câți bani s-a dat

S-a aflat cu cât s-a vândut munții de fier vechi găsiți de anchetatori în curtea lui Gheorghe Dincă! Anunțul a venit de la Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), care s-a ocupat cu vânzarea principalului subiect în dosarul crimelor de la Caracal.

Cu cât s-au vândut fiarele vechi găsite de anchetatori în curtea lui Gheorghe Dincă

În încercarea de a găsi probe incriminatorii, procurorii au făcut curat în curtea lui Gheorghe Dincă, de unde au ridicat tone de gunoaie și de fiare vechi, strânse de Dincă de-alungul anilor. Anchetatorii au scos din curtea lui Dincă nu mai puțin de 29.130 de kilograme de fier vechi – țevi, fier brut, tablă și alte deșeuri – cantitate care s-a vândut cu suma de 15.584 de lei.

ANABI a scos la licitație și două dintre mașinile lui Dincă, o dubiță și o furgonetă, ambele marca Fiat. Prima, fabricată în 1996, cu 250.433 de kilometri la bord, are prețul de pornire de 3.763 de lei, iar pentru cea de-a doua, din 1998, licitația pornește de la 4922 de lei.

Cu cat s-au vandut fiarele vechi gasite de anchetatori in curtea lui Gheorghe Dinca
Cu cat s-au vandut fiarele vechi gasite de anchetatori in curtea lui Gheorghe Dinca

Mașinile lui Gheorghe Dincă, scoase la licitație

Tribunalul Olt a admis, la sfârșitul lunii iunie, contestaţia depusă de familia Melencu referitoare la vânzarea autoturismului lui Gheorghe Dincă. Astfel, maşina marca Renault, care ar fi fost folosită la răpirea Luizei Melencu şi Alexandrei Măceşanu, nu va fi vândută la licitație.

„Prin încheierea de azi, instanţa a admis contestaţia şi a dispus ca bunul mobil autoturism Renault să nu fie valorificat. Soluţia este definitivă”, a precizat atunci purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt, judecătorul Gabriel Arabelea, citată de Agerpres.

Între timp, familiile fetelor dispărute solicită în continuare trimiterea dosarului la Parchet, însă nu se știe dacă vor avea câștig de cauză. Un argument în acest sens este și ultima declarație a lui Gheorghe Dincă, care s-a răzgândit și a schimbat complet cele spuse inițial în fața procurorilor. Acesta a spus acum că nu le-a omorât pe cele două fete!

“Suntem dezamăgiți în continuare, pentru că suntem mințiți și am fost mințiți. Niciodată nu vom accepta ce a declarat Gheorghe Dincă și, anume, că a ars fetele în butoi…

S-a amânat acest proces pentru data de 23.09, ora 11, din cauza unor probleme de sănătate ale domnului Aurel Moldovan (din cealaltă parte vătămată).

Atât cerem, să se facă dreptate, pentru că dreptate nu s-a făcut. Realitatea se știe, s-a știut, dar nu s-a vrut. Părerea mea e că trăim într-un stat corupt. Acest caz … numai pentru funcții și bani. Nu vrem decât să se afle adevărul despre ce s-a întâmplat cu Luiza și cu Alexandra”, a declarat mama Luizei Melencu, potrivit postului RTV.

Urmăriți Impact.ro și pe