Fidea cu lapte și vanilie. Desertul copilăriei, varianta dobrogeană

Nicu Stan 02.12.2021, 08:16
Fidea cu lapte și vanilie. Desertul copilăriei, varianta dobrogeană

Rețetă delicioasă de fidea cu lapte și vanilie. Desertul copilăriei, varianta dobrogeană, pentru multe familii nu mai există, odată cu dispariția persoanelor dragi care îl prepara. Acum, pentru cei care vor să retrăiască clipele dragi de demult, vă oferim rețeta completă pentru celebrul desert. Nu necesită mult timp de preparare, nici ingrediente scumpe, iar timpul de preparare este unul mic.

Rețetă delicioasă de fidea cu lapte și vanilie. Desertul copilăriei se prepară în doar 15 minute

Rețeta delicioasă de fidea cu lapte și vanilie este una simplă, care se face în doar 15 minute. Ingredientele sunt ieftine, iar cel care se încumetă la prepararea acestui desert minunat nu trebui să fie vreun mare bucătar, mai ales dacă respectă pas cu pas rețeta.

Fideaua cu lapte și vanilie face parte din amintirile copilăriei multor români, alături de orezul cu lapte sau grișul cu lapte, rețete simple delicioase pentru micul dejun.

Fidea cu lapte si vanilie, un desert simplu de preparat
Fidea cu lapte si vanilie, un desert simplu de preparat

Ingredientele necesare pentru prepararea desertului fidea cu lapte și vanilie:

-500 ml lapte
-100 g fidea sau orice alt tip de paste
-50 g zahar
-vanilie (optional)

Mod de preparare desert delicios de fidea cu lapte și vanilie

Pregătirea desertului fidea cu lapte și vanilie se începe cu punerea laptelui la fiert. După ce laptele este aproape să dea în fiert se adaugă fideaua. Aceasta din urmă trebuie să fie fărâmată în mână înainte de a fi adăugată în lapte. Apoi, se adaugă zahărul și esența de vanilie. Se lasă să fiarbă aproximativ 5 minute, la foc mic.

De asemenea, la rețeta delicioasă de fidea cu lapte și vanilie se pot folosi și taieței de casă sau alt fel de paste, iar durata de fierbere va fi de 5-6 minute la tăieței sau în functie de instrucțiunile oferite de către producător pe ambalajul produsului.

Ce se mai poate adăuga în fideaua cu lapte și vanilie

În fideaua cu lapte și vanilie, opțional, se mai pot adăuga coaja de lămâie, coajă de portocală, scorțisoara, esență de rom, după preferințele bucătarului de ocazie, precum și a celor care vor consuma desertul.

După ce a fiert, fideaua cu lapte și vanilie trebuie lăsată să se odihnească în jur de 15 minute, după care se poate servi. Este necesar timpul de odihnire, pentru că la început compoziția va fi extrem de fluidă, însă după cele 10-15 minute de odihnă, fideaua cu lapte și vanilie se va îngroșa atât cât trebuie.

Fideaua cu lapte și vanilie poate fi consumată și a doua zi

Dacă se va prepara o cantitate mai mare și va rămâne, aceasta va putea fi consumată fără probleme și a doua zi. Scoasă de la frigider, fideaua cu lapte și vanilie va avea parcă un alt gust, mulți dintre români preferând să o conume în acest mod. Vă dorim Pofta bună!

Urmăriți Impact.ro și pe