Festivalul Untold aruncă în aer chiriile din Cluj: câți bani cer proprietarii pentru o garsonieră sau un apartament

Ciprian Ioana 04.07.2019, 15:44
Festivalul Untold aruncă în aer chiriile din Cluj: câți bani cer proprietarii pentru o garsonieră sau un apartament

Festivalul Untold a ajuns deja la cea de-a cincea ediție și a reușit, în fiecare an, să pună municipiul Cluj pe harta orașelor căutate pentru muzică și distracție. Evenimentul aruncă, însă, în aer chiriile din Cluj, iar proprietarii cer pentru câteva zile sute de euro pe locuințe pe care, în mod normal, abia dacă le închiriază cu acești bani vreme de o lună.

Festivalul Untold, ajuns la cea de-a cincea ediție, are loc anul acesta între 1 și 4 august. Clujul va deveni, din nou, unul dintre cele mai aglomerate orașe din țară. Zeci de mii de persoane vor lua cu asalt municipiul condus de Emil Boc pentru a fi prezenți la Untold.

Până atunci, însă, proprietarii din Cluj s-au pregătit cu oferte pe care, în mod normal, nu le-ai accepta. Pe site-urile de anunțuri, poți găsi garsoniere, apartamente sau chiar diverse cămăruțe în mansarde sau subsoluri de bloc pe care le poți închiria pe durata festivalului.

Prețurile sunt de ordinul sutelor de euro, mult mai mari față de ce ai plăti în mod normal pe așa ceva.

Cât costă chiriile din Cluj pe perioada festivalului Untold

Proprietarii din Cluj se întrec în oferte care mai de care mai piperate pentru perioada festivalului Untold. Dacă nu ai găsit cazare, atunci ar trebui să te pregătești să scoți mulți bani din buzunar.

O casă în Baciu, cu trei dormitoare şi living, se închiriază cu 10.000 de lei unui grup de 10 persoane. Asta înseamnă că fiecare persoană trebuie să contribuie cu 1.000 de lei pentru o locuință aflată cam la șase kilometri de arena unde se organizează festivalul, după cum arată presa locală.

Un alt proprietar cere pentru o casă cu trei camere, situată în Făget, la patru kilometri de zona festivalului aproximativ 2.900 de euro. Oferta e destinată unui grup de doar opt persoane. De asemenea, un apartament cu două camere din Cluj se închiriază, pentru doar câteva zile, cu 1.200 de euro. Capacitatea maximă: patru persoane.

Apartamentele cu trei camere au prețuri începând cu 1.600 de euro. Clujenii oferă locuri și în curțile caselor unde locuiesc. Doritorii își pot amplasa acolo cortul în schimbul a câteva zeci de lei pe noapte.

Există, însă, și oferte mai accesibile, dar doar la rulotă sau cort. Un magazin de închiriere rulote şi corturi oferă cazare în camping, foarte aproape de Cluj Arena şi Parcul Central.

Pentru 1.600 de lei se poate închiria o rulotă pentru un grup de 4-5 persoane, iar cazarea în corturi costă şi mai puţin: 50-70 lei/persoană. De asemenea, proprietarii afacerii oferă acces gratuit la duşuri.

Printre numele mari care vor fi prezente anul acesta la Untold se numără Robbie Williams, Armin van Buuren, David Guetta, 3 Are Legend, Dimitri Vegas & Like Mike, Steve Aoki, James Arthur și Bastille.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe