Fenomenul meteo periculos care pune stăpânire pe România. A fost emis cod galben

Nicu Stan 25.03.2022, 12:15
Fenomenul meteo periculos care pune stăpânire pe România. A fost emis cod galben

Fenomenul meteo periculos care pune stăpânire pe România. A fost emis cod galben de vânt cu rafale de 65 de kilometri la oră, în București, precum și în alte 21 de județe ale României, potrivit meteorologilor ANM. În plus, vremea se răcește în următoarele zile, iar temperaturile scad până la limita de îngheț.

Avertizare de la meteorologii ANM. Ce fenomen periculos se pune stăpânire pe țara noastră

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis vineri, 25 martie un cod galben de vânt cu rafale ce vor ajunge la 65 de kilometri la oră, valabil București și în 21 de județe. De asemenea, avertizarea meteo va expira vineri seară. În acest timp, la munte vântul va sufla cu 100 de kilometri la oră.

Vineri între orele 10.00-20.00, temporar vântul va avea intensificări local în Moldova și Muntenia, unde vor fi rafale de peste 55-65 de kilometri la oră.

Vantul va bate cu putere in mai multe zone din Romania astazi
Vantul va bate cu putere in mai multe zone din Romania astazi

La munte, vântul va sufla foarte tare

De asemenea, la altitudini mari în Carpații Meridionali și Orientali, rafalele vor depăși 90-100 de kilometri la oră.

Intensificări de scurtă durată ale vântului vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului, cu viteze de 50-55 de kilometri la oră.

Zonele în care este valabilă avertizarea meteorologică

Zonele vizate sunt București și județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Teleorman, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Alba și Caraș Severin.

Pe de altă parte, după o zi adevărată de primăvară autentică, vremea se răceşte din nou, începând de astăzi. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 și 17 grade Celsius, iar noaptea şi dimineaţa, meteorologii anunţă temperaturi sub pragul de îngheţ.

Cum va fi vremea în noaptea de vineri spre sâmbătă

La noapte, cerul va fi mai mult senin, cu înnorări temporare în regiunile estice, unde izolat se vor înregistra precipitaţii slabe, mixte la munte şi mai ales sub formă de ploaie în celelalte zone.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, cu viteze mai mari în Carpații Meridionali, unde rafalele vor depăși 95-100 de kilometri la oră și pe arii restrânse în Moldova, Dobrogea și Bărăgan, în general, cu viteze de 50…65 de kilometri la oră.

Cum va fi vremea în București

Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -6 și 4 grade Celsius. La sfârşitul nopţii, pe alocuri în nord-vest şi în centru și izolat în rest, se va produce brumă, informează meteorologii ANM.

În București, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 3-5 grade Celsius, mai scăzută în zona preorășenească, respectiv până în jurul a 1 grad Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe