Fenomen meteo ciudat în SUA: Ninsori la final de mai. De la 30 de grade Celsius, temperaturile au scăzut până la îngheţ

Mihnea Tălău 22.05.2022, 12:14
Fenomen meteo ciudat în SUA: Ninsori la final de mai. De la 30 de grade Celsius, temperaturile au scăzut până la îngheţ

Vremea a luat-o razna. Proverbialele cele patru anotimpuri au devenit doar o amintire. La început de vară, în statul american Colorado a nins ca în plină iarnă, stratul de zăpadă atingând și 45 de centimetri, iar în unele zone temperatura a scăzut de la 30 de grade până la limita înghețului. Peste 100.000 de persoane au rămas în beznă.

Căderi masive de zăpadă în plină vară

Mai mult de 100.000 de persoane sunt în întuneric din cauza greutății zăpezii umede, care a cântărit copacii – deja înverziți de frunze – și liniile electrice. Cea mai mare concentrație de întreruperi s-a concentrat în partea de sud și de vest a orașului Denver, în comitatele Jefferson și Denver, unde aproape 80.000 de clienți au rămas fără electricitate, informează Washington Post.

Zăpada păstoasă, cea mai mare parte a căzut la sfârșitul zilei de vineri și începutul zilei de sâmbătă, a venit la doar 24 de ore după ce temperaturile au urcat ca în lunile de vară. În Denver, au fost joi după-amiază aproximativ 30 de grade Celsius, înainte ca temperaturile să se prăbușească spre zero grade.

Un nou val de aer polar loveste Romania! Unde va fi zapada de 1 decembrie si de Moa Nicolae

Ultima mare furtună de zăpadă înregistrată a avut loc pe 26-27 mai în 1950

În Denver startul de zăpadă a fost de 5 cm. Potrivit lui Chris Bianchi, meteorolog pentru televiziunea 9 News, afiliată CBS din Denver, furtuna a fost a noua cea mai recentă din istorie care a produs cel puțin un centimetru în oraș. În medie, ultimul centimetru de zăpadă, a scris el pe Twitter, are loc pe 22 aprilie. Ultima mare furtună de zăpadă înregistrată în oraș a avut loc pe 26-27 mai în 1950, când au căzut 10,7 centimetri.

Cantități mai mari de precipitații au căzut la nord și la vest de Mile High City, inclusiv ceva mai mult de 20 cm în Boulder. Ninsori abundente au căzut, de asemenea, în partea de nord și de vest a orașului Colorado Springs.

Urmăriți Impact.ro și pe