Femeie salvată de la moarte de medicii din Iaşi, care i-au eliminat o tumoră cerebrală gigant

Elena Avramescu 14.05.2021, 12:24
Femeie salvată de la moarte de medicii din Iaşi, care i-au eliminat o tumoră cerebrală gigant

Femeie salvată de la moarte de medicii din Iaşi. O femeie din Botoșani a mers la spital la scurt timp după ce a început să aibă mai multe migrene extrem de intense. Echipa medicală care i-a salvat viața a fost formată din şase medici specialişti. Se pare că operaţia a durat aproximativ trei ore, fiind de un real succes.

Femeie salvată de la moarte de medicii din Iaşi

Femeia în vârstă de 47 de ani a primit o nouă şansă la viaţă, după ce șase medici specialişti de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi au efectuat o intervenţie chirurgicală grea în timpul căreia au eliminat o tumoră cerebrală gigant de care suferea femeia. Pacienta s-a prezentat în Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi după ce a observat că a început să aibă mai multe migrene, extrem de intense.

Pacienta în vârstă de 47 de ani s-a prezentat în unitatea noastră medicală cu dureri de cap foarte intense. În urma investigaţiilor făcute s-a descoperit un glioblastom, o tumoră cerebrală malignă destul de agresivă, dar şi foarte voluminoasă, acesta având aproximativ 10 cm, a declarat Şef Lucrări, dr. Lucian Eva, manager Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

Femeie salvata de la moarte de medicii din Iasi
Femeie salvata de la moarte de medicii din Iasi

Întreaga intervenţie chirurgicală a durat aproximativ trei ore, fiind de un real succes. Conform conducerii medicale, specialiştii neurochirurgi au putut să folosească tehnologia modernă, utilizând preparatul Gliolan pentru a creşte calitatea vieţii pacientei.

A fost nevoie să intervenim chirurgical pentru a elimina tumora. Am folosit tehnologia modernă şi aici vorbim de utilizarea intraoperatorie de fluorescenţa prin 5-ALA – preparatul Gliolan. Cu ajutorul preparatului Gliolan am reuşit o localizare, delimitare şi implicit o rezecţie de 98% a tumorei, îmbunătăţind prognosticul şi crescând calitatea vieţii pacientei. Este vorba despre o substanţă de contrast care se fixează pe celulele tumorale, delimitând mult mai uşor tumora de ţesutul sănătos din jur, a mai spus dr. Lucian Eva.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...