Femeie încătușată pe stradă fiindcă nu purta masca de protecție. A fost nevoie de șase echipaje ale poliției pentru imobilizarea acesteia

Iancu Andreea 28.10.2020, 13:20
Femeie încătușată pe stradă fiindcă nu purta masca de protecție. A fost nevoie de șase echipaje ale poliției pentru imobilizarea acesteia

În ciuda regulilor impuse de autorități, există cetățeni care refuză să poarte masca de protecție. Iar acest comportament poate fi observat nu doar în România, ci și peste hotare. O femeie din Italia a fost surprinsă de polițiști în timp ce își plimba câinele, fără să poarte mască. Forțele de ordine au bruscat-o și au încătușat-o, într-o scenă demnă de filmele cu mafioți.

Imobilizată și încătușată de polițiști pentru că nu purta mască

Aflată la plimbare cu câinele său, un pitbull, o femeie din Italia a fost săltată de polițiști asemenea celor mai periculoși suspecți. Pentru că doamna nu purta mască de protecție în spațiul public, trei polițiști au oprit-o. Aceasta se plimba în zona arcadelor din via Pellicceria, în centrul istoric al orașului Florența.

Din păcate, lucrurile au degenerat după ce femeia a refuzat să ofere datele, iar polițiștii au decis să o rețină. Câțiva au încercat chiar să o imobilizeze, sub privirile îngrozite ale trecătorilor. Polițiștii au reușit să o încătușeze pe stradă, unii dintre martori relatând că reprezentanții autorităților ar fi strâns-o de gât pe femeie pentru a o imobiliza.

„I-au pus mâinile în jurul gâtului ei. Se părea că o sugrumau.” a povestit un martor, conform publicației italiene Il Giornale.

A fost nevoie de șase echipaje de poliție

Se pare că trei ofițeri ai poliției municipale, două femei și un bărbat au oprit-o pe femeia care își plimba câinele pe o stradă din Florența. Din cauza faptului că aceasta a refuzat să ofere datele personale polițiștilor, aceștia au încercat să o imobilizeze într-un mod brutal.

„Scena a fost de impact. La urma urmei, era o femeie și, oricât de mult ar putea rezista, nu era o amenințare și nici un infractor periculos. Se părea că o sugrumau…” a mai spus martorul.

Totuși, cei trei oameni ai legii nu au fost suficienți pentru a o duce la secție pe femeia care nu purta mască de protecție. La fața locului au ajuns între timp șase echipaje de poliție, spre surprinderea oamenilor strânși, care s-au manifestat dezaprobator la reacția forțelor de ordine.

„Au sosit șase patrule municipale pentru a face față situației. După o vreme au încătușat-o pe doamnă. Au fost o mulțime de agenți împotriva unei singure femei … cu sirenele aprinse și o serie de resurse, pentru a duce pe femeia fără mască la secție. Modul de acțiune ar fi fost de mai puțină senzație dacă ar fi fost folosit pentru un grup de criminali violenți, mai degrabă decât împotriva unei singure femei.”, a relatat martorul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...