Femeia pe care Elena Ceaușescu a făcut-o să plece din țară din cauza geloziei. Și lui Nicolae Ceaușescu îi plăcea de ea

Madlen Moraru 02.07.2020, 16:33

Jeanina Matei, Violeta Andrei, dar și Irina Loghin au reușit să stârnească gelozia în cuplul dictatorial. Elena Ceaușescu era o fire foarte aprinsă atunci când vine vorba de astfel de episoade. Mai mult, foarte multe nume sonore de cântărețe și actrițe din acele vremuri au reușit să îi atragă atenția soției de dictator, dar nu în cel mai plăcut mod. Elena Ceaușescu s-a arătat deranjată de fiecare dată când soțul ei avea ochi pentru oricare altă femeie.

Femeia pe care Elena Ceaușescu a făcut-o să plece din țară din cauza geloziei

Au existat multe femei, mai ales celebre, pe care Elena Ceaușescu nu le-a suportat. Soția dictatorului a suferit cumplit din pricina episoadelor de gelozie. Printre numele grele din acele timpuri este regăsit și cel al actriței Jeanina Matei, fie interpreta de muzică populară Irina Loghin. Cea pe care a făcut-o însă se plece efectiv din România din pricina geloziei sale a fost Eniko Szilagyi.

Femeia pe care Elena Ceaușescu a făcut-o să plece din țară din cauza geloziei. Și lui Nicolae Ceaușescu îi plăcea de ea
Crizele de gelozie ale Elenei Ceaușescu au făcut-o pe actrița Eniko Szilagyi să părăsească România

Actrița de origine maghiară este născută în Cluj, pe data de 19 februarie 1952. În anii ’80, românii au putut să o urmărească în filme și piese de teatru, fiind o apariție absolut superbă și pe scenă. Seducătoare pe micul ecran, Eniko Szilagyi nu a fost niciodată văzută cu ochi buni de către Elena Ceaușescu. Mai ales că și Nicolae Ceaușescu o aprecia destul de tare pe vestita actriță. Tânără și plină de energie, aceasta a apărut inclusiv în filmele lui Sergiu Nicolaescu, fiind cooptată pentru diverse roluri îndrăznețe la acea vreme.

Lui Nicolae Ceaușescu îi plăcea de ea

Faima căpătată din apariția în diverse filme foarte populare a reușit să o deranjeze pe Elena Ceaușescu. De aceea, soția liderului comunist a reușit să o facă pe Eniko Szilagyi să nu mai vrea să locuiască în România. Aceasta ajunsesă să își pună subalternii și iscoadele din diverse industrii să le spună regizorilor să nu o mai angajeze pe Eniko. Cei din Securitate încercau să îl convingă și pe soțul acesteia să se alăture partidului comunist. Forțată de împrejurări, actrița a profitat de o vacanță în Olanda și nu a mai revenit în România. În momentul de față aceasta trăiește în Franța și are vârsta de 62 de ani, fiind o apariție la fel de superbă ca-n anii tinereții, potrivit libertatea.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe