Femeia care a scris „Cum să îți ucizi soțul” a fost condamnată pentru crimă. Cum a încercat să se apere în fața instanței

Ioana Bucur 27.05.2022, 11:42
Femeia care a scris „Cum să îți ucizi soțul” a fost condamnată pentru crimă. Cum a încercat să se apere în fața instanței

O situație bizară, dar cât se poate de reală. Nancy Crampton – Brophy, femeia care a scris „Cum să îți ucizi soțul”, a fost condamnată pentru crimă. Miercuri, un juriu a declarat-o vinovată în cazul morții soțului ei, bucătarul Daniel Brophy, împușcat în anul 2018 în școala culinară la care preda cursuri de gătit. Cum a încercat scriitoarea să se apere în fața instanței.

Autoarea „Cum să îți ucizi soțul”, condamnată pentru uciderea soțului ei

În 2011, autoarea Nancy Crampton – Brophy publica pe blogul său personal un eseu intitulat „Cum să îți ucizi soțul”. Șapte ani mai târziu, soțul ei, bucătarul Daniel Brophy murea, împușcat de două ori, în școala culinară la care preda.

„În calitate de scriitoare de suspans romantic, petrec mult timp gândindu-mă la crimă şi, în consecinţă, la procedura poliţiei”, începea postarea care era împărțită în secţiuni care detaliau argumentele pro şi contra uciderii unui soţ ticălos.

Potrivit documentelor prezentate în timpul procesului, bărbatul, în vârstă de 63 de ani, a fost împuşcat de două ori – o dată în spate, în timp ce stătea la o chiuvetă şi umplea găleţile cu apă şi gheaţă pentru studenţi, iar apoi a doua oară în piept, de la mică distanţă.

În momentul în care trupul victimei a fost descoperit, încă avea asupra sa portofelul cu bani și carduri bancare și nu s-au putut observa semne de jaf sau intrare prin efracție. Timp de câteva luni, crima a rămas un mister.

În septembrie 2018, Nancy Crampton – Brophy a fost arestată, problemele cu care se confrunta cuplul de ceva vreme ieșind la iveală. Potrivit procurorilor, cei doi aveau mari probleme financiare și își goliseră conturile de pensii cu aproape doi ani înainte de crimă.

Femeia care a scris „Cum să îți ucizi soțul” a fost condamnată pentru crimă. Cum a încercat să se apere în fața instanței
Nancy Crampton – Brophy și Daniel Brophy

„Credeacă este crima perfectă”

Cu toate astea, Daniel Brophy valora o avere pentru soția lui. Mai bine zis, moartea sa. Motivul crimei, susțin procurorii, sunt polițele de asigurare de viață ce i-ar fi adus lui Nancy în jur de 1,5 milioane de dolari.

„Dan Brophy valora aproape 1,5 milioane de dolari pentru Nancy Brophy dacă murea şi valora o viaţă de dificultăţi financiare dacă rămânea în viaţă.

Nancy Brophy a planificat şi a pus în aplicare ceea ce credea că este crima perfectă. O crimă despre care credea că o va elibera din ghearele disperării financiare”, au declarat procurorii în documentele instanţei.

În fața juraților și judecătorului, procurorii au spus că femeia și-a urmărit soțul până la locul de muncă, iar apoi l-a împușcat de două ori cu un pistol Glock de 9 mm. La locul crimei au fost descoperite două astfel de cartușe. Nancy Crampton – Brophy mai cumpărase și un kit de asamblare a unui „pistol fantomă”, pe care anchetatorii l-au găsit mai târziu. „Armele fantomă” sunt arme de foc neînregistrate şi nedetectabile.

În boxa martorilor, scriitoarea a negat orice acuzație adusă de procuror, afirmând că, de fapt, era mai bine, din punct de vedere financiar, să își aibă soțul în viață. Întrebată despre detaliile dimineții în care a avut loc crima, a spus că nu își mai amintește.

Femeia a avut o explicație și pentru „pistolul fantomă”, afirmând că îl cumpărase ca parte a pregătirilor pentru o nouă carte.

Juriul nu a crezut-o. Crampton-Brophy riscă o pedeapsă de cel puţin 25 de ani de închisoare la pronunţarea sentinţei, stabilită pentru 13 iunie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags: