Federația Română de Fotbal, lovitură dură pentru CSA Steaua. Clubul a fost anunțat oficial că nu poate juca meciul de baraj

Sorin Barbu 15.05.2022, 20:36
Federația Română de Fotbal, lovitură dură pentru CSA Steaua. Clubul a fost anunțat oficial că nu poate juca meciul de baraj

Steaua a terminat Liga 2 pe locul patru, dar nu va juca barajul de promovare. Federația Română de Fotbal a făcut anunțul oficial la doar câteva ore după ce s-au terminat partidele din play-off. Iulian Miu a spus de mai multe ori că în cazul unui răspuns nefavorabil clubul va merge la TAS.

Federația Română de Fotbal, anunț oficial în privința CSA Steaua

Petrolul Ploiești, FC Hermannstadt, U Cluj și Steaua sunt echipele care au terminat campionatul pe primele patru locuri. Primele două clasate au promovat direct în Liga 1, în timp ce U. Cluj va susține un baraj cu Dinamo.

Concordia Chiajna va lua locul celor de la CSA Steaua care nu au voie să joace meciul de baraj pentru că este club de drept public, nu privat, ceea ce contravine regulamentelor Federației Române Fotbal. Oficialii FRF au făcut anunțul cu la doar câteva ore după finalul partidelor.

„Astăzi, 15 mai, s-a jucat ultima etapă din cadrul play-off-ului din Liga 2. Petrolul își adjudecă și trofeul de campioană după ce, în etapa precedentă, a obținut matematic promovarea directă în prima ligă.

FC Hermannstadt este cea de-a doua formație ce promovează direct, după remiza de pe teren propriu, 0-0 cu CSA Steaua, în timp ce la barajul pentru promovarea în prima ligă merg Universitatea Cluj și Concordia Chiajna, ilfovenii câștigând duelul de astăzi împotriva clujenilor, scor 1-0”, anunță frf.ro.

Comunicarea oficială a apărut la puțin timp după ce antrenorul formației Steaua a transmis un mesaj care are nevoie de un răspuns urgent în această speță.

„Trebuie să aflăm cât mai repede răspunsul. Pozitiv sau negativ, trebuie să îl aflăm să știm ce avem de făcut mai departe. E loc de mai bine, dar în mare sunt mulțumit pentru că nu e ușor. Se discută și acum dacă avem dreptul sau nu”, a declarat Daniel Oprița.

Rămâne de văzut ce va face clubul finanțat cu bani de la Ministerul Apărării Naționale. Iulian Miu, unul dintre oficialii formației, a spus de mai multe ori că se va apela la Tribunalul de Arbitraj de la Lausanne (TAS), dacă răspunsul nu va fi favorabil.

Urmăriți Impact.ro și pe