VIDEO

Scandal înaintea meciului Universitatea Cluj – Steaua. Fanii s-au bătut cu sticle și scaune, dar jandarmii susțin că „au izolat cele două grupuri”

Sorin Barbu 08.04.2022, 12:39
Scandal înaintea meciului Universitatea Cluj – Steaua. Fanii s-au bătut cu sticle și scaune, dar jandarmii susțin că „au izolat cele două grupuri”

Orașul Cluj a fost scena unor evenimente foarte violente. Fanii de la Universitatea Cluj și Steaua s-au bătut înaintea partidei. Scandal a fost și pe stadion. Susținătorii echipei vizitatoare au vrut să intre pe teren, dar au fost opriți de jandarmi.

Bătaie cu sticle și scaune între fanii de la Universitatea Cluj și Steaua

Fanii de la Universitatea Cluj și Steaua s-au bătut zdravăn înaintea partidei în care cele două formații, din runda cu numărul 3 din play-off. Scandalul a avut loc în centrul orașului, în zona Piața Muzeului, iar suporterii s-au bătut cu pumnii și picioarele și au aruncat unii în alții cu scaune și sticle. Incidentul a fost filmat și a produs panică în oraș. „Uite, mă, aruncă cu sticlele! Ferească Dumnezeu”, se aude, o voce speriată, pe filmare.

Jandarmii au fost în zonă și au încercat să intervină. În primul moment au fost și ei atacați cu sticle, dar până la urmă au reușit să oprească bătaia. Ziarul Clujean susține că mai mulți suporteri au fost răniți și că au avut nevoie de îngrijiri medicale.

„În jurul orei 17:45, un grup de 7 suporteri steliști s-a deplasat în zona Piața Muzeului, la terasele unde erau suporterii clujeni și au intrat în contact cu aceștia având loc violente fizice. Jandarmii aflați în zonă au intervenit pentru a opri conflictul, reușindu-se în scurt timp izolarea celor două grupuri.

Un suporter clujean a fost reținut, iar pe timpul cât era condus către autospeciala Jandarmeriei, doi suporteri steliști au intenționat să îi lovească pe cei doi jandarmi care îl însoțeau și pe suporterul advers. Jandarmii au ripostat, unul dintre suporterii agresori fiind imobilizat și el.

În prezent sunt în desfășurare activități pentru identificarea celor implicați în incident. De asemenea, este analizată și acțiunea forțelor proprii, pentru clarificarea tuturor împrejurărilor în care a avut loc acest incident”, se arată în comunicatul remis presei.

Forțele de ordine au comunicat și faptul că au acordat amenzi de aproape 9.000 de lei.

Până în momentul de față s-au aplicat 18 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 8.800 lei:

-16 sancțiuni la la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoarea de 6.200 lei și 2 avertismente scrise;

2 sancțiuni la Legea 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, în valoare de 2.500 lei.

Fanii Stelei au încercat să intre pe teren la Cluj

A fost scandal și pe stadion. Suporterii Stelei au aruncat au încercat să intre pe teren și au aruncat cu scaunde. Au fost opriți tot de intervenția jandarmilor.

Gazdele au câștigat partida cu 1-0 și se află pe locul 3 cu 47 de puncte. Steaua are 41 de puncte și se află pe poziția a patra.

Urmăriți Impact.ro și pe