FCSB este bună de plată. Echipa lui Gigi Becali a fost condamnată prin decizia TAS

Gabriel Peneș 08.06.2021, 14:34
FCSB este bună de plată. Echipa lui Gigi Becali a fost condamnată prin decizia TAS

FCSB va fi bună de plată. Echipa lui Gigi Becali a fost condamnată la TAS în cazul daunelor cerute de un fost component al echipei. Deși au trecut aproape 2 ani, abia acum Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a dat verdictul în cazul unui atacant polonez care a reclamat clubul bucureștean pentru tratamentul aplicat.

FCSB este bună de plată. Echipa lui Gigi Becali a fost condamnată prin decizia TAS

Orice ar însemna inițialele FCSB, uneori nici Gigi Becali nu face doar ce vrea el. TAS a condamnat clubul finanțat de el la plata a peste 100.000 de euro, fiind găsit vinovat de “bullying, intimidare și presiuni psihologice”. De fapt, organismul de la Lausanne a dat decizia de respingere a apelului făcut de FCSB la o hotărâre anterioară a Camerei de Soluționare a Litigiilor de la FIFA. Cel care a cauzat tot șirul de evenimente este atacantul polonez Lukasz Gikiewicz (33 de ani). Acesta a fost transferat la FCSB în august 2019 de la Hajer Club, din Arabia Saudită. Polonezul a intrat, însă, extrem de rapid, în dizgrația patronului Becali.

Astfel, conform gsp.ro, conducerea clubului a lut mai multe măsuri, considerate abuzive de către jucător. Printre ele s-au numărat interzicerea participării la antrenamentele primei echipe, retragerea mașinii de serviciu, dar și a camerei pe care o primise în cantonamentul din Berceni. Gikiewicz a fost trimis, practic, „la plimbare”, el nefiind nici plătit. În situația respectivă, jucătorul care apucase să joace doar în 4 partide pentru roș-albaștri, a acționat pentru a-și proteja interesele. În septembrie 2019, Gikiewicz a informat clubul că și-a reziliat unilateral contractul cu „justă cauză” și a cerut plata a 93.500 de euro. FCSB a contestat decizia, iar cazul a ajuns la Camera de Soluționare a Litigiilor de la FIFA, care i-a dat dreptate jucătorului, printr-o decizie luată în februarie 2019.

FCSB este bună de plată. Echipa lui Gigi Becali a fost condamnată prin decizia TAS
FCSB este bună de plată. Echipa lui Gigi Becali trebuie să-i plătească peste 100.000 de euro polonezului Lukasz Gikiewicz

Polonezul Lukasz Gikiewicz trebuie să primească peste 100.000 de euro

Firește că Gigi Becali n-a dat prea multă importanță situației, dar a declarat că va lupta în instanțele sportive. Iar dacă va pierde, atunci îi va plăti banii ceruți.

Gikiewicz ce a câștigat? A câștigat la FIFA, dar și noi avem decizia comisiilor românești. Nu e definitiv, mai avem o cale. O să mergem la TAS, iar daca TAS îi dă dreptate, o să-i dau banii. Dacă câștigă, nu ai ce să-i faci. Dacă va câștiga o să-i dau banii, dar noi mergem la TAS, deocamdată nu a câștigat nimic”, spunea Gigi Becali la Digi Sport, în urmă cu un an.

Iar FCSB fix asta a făcut și a apelat la „judecata” de la TAS. Iată că nici aici clubul lui Becali n-a ieșit învingător. În decizia anunțată ieri părților, TAS scrie că „din datele cazului și din dovezile atașare la dosar, pe lângă faptul că a fost îndepărtat de la prima echipă, ceea ce este în sine abuziv, jucătorul a fost supus mai multor practici de bullying, intimidare și presiuni psihologice care sunt ofensatoare și abuzive”, scrie gsp.ro.

Drept urmare, FCSB trebuie să-i plătească lui Gikiewicz 93.500 de euro plus penalități de 5 la sută pe an care vor ridica suma la aproximativ 103.000 de euro. În urma deciziei, clubul din Liga 1 mai are o singură cale de atac, anume tribunalul federal elvețian.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....