BREAKING

Farul Constanța nu a primit licenţa UEFA! Echipa lui Gică Hagi nu va putea să joace în ediția următoare din cupele europene. Cum a reacționat Gică Popescu

Sorin Barbu 11.05.2022, 16:49
Farul Constanța nu a primit licenţa UEFA! Echipa lui Gică Hagi nu va putea să joace în ediția următoare din cupele europene. Cum a reacționat Gică Popescu

Lovitură dură pentru Farul Constanța. Clubul patronat de Gică Hagi nu a primit licența UEFA din partea Administraţiei de Licenţiere a Federaţiei Române de Fotbal. În aceste condiții, în cazul în care se va califica în cupele europene, în sezonul 2022-2023, nu va avea drept de joc. Gică Popescu a anunțat că echipa din Constanța va ataca la TAS această decizie.

Echipa lui Gică Hagi nu are voie în cupele europene

Gică Hagi are probleme mari după ce Viitorul Constanța a fuzionat cu Farul și și-a schimbat numele, în anul 2021. Acesta este motivul pentru care clubul nu a primit licența UEFA, iar dacă se va califica în cupele europene nu va avea drept de joc.

„Nu ştiu cum au motivat cei de la licenţiere decizia, pentru că de aceste chestiuni se ocupă avocatul Florin Comşa. El ştie ce demersuri trebuie făcute de acum încolo. Când am făcut acea mutare am avut avizul FRF şi am respectat întru totul regulamentele internaţionale”, a declarat președintele clubului, fostul internațional Gică Popescu pentru Agerpres.

Gheorghe Hagi și Gica Popescu, mesaje emotionante de Ziua Nationala. Ce le-au transmis cei doi fosti mari fotbalisti romanilor

Farul va ataca această hotărâre la TAS

Farul Constanţa ocupă în prezent locul 5 în clasamentul play-off-ului Ligii I, cu 29 de puncte. Singura posibilitate de a ajunge în cupele europene este să termine pe locul patru, iar Universitatea Craiova să câștige Cupa României. Doar în aceste condiții, trupa lui Gică Hagi ar avea dreptul să dispute barajul pentru Conference League cu câştigătoarea meciului dintre locul 1 şi 2 din play-out.

Chiar dacă drumul spre Europa este foarte întortocheat, Gică Popescu a anunțat că echipa lui se va lupta la TAS.

„Atâta timp cât ai avizul Federaţiei Române de Fotbal, cât timp respecţi regulamentele internaţionale, nu înţeleg de ce nu putem participa în cupele europene. Următorul pas este Tribunalul de Arbitraj Sportiv, nu există altă instanţă.

Când am schimbat numele din FC Viitorul în Farul Constanţa am respectat întru totul cerinţele forurilor internaţionale şi ale Federaţiei Române de Fotbal.

Ba mai mult, înainte de a face această mişcare (n.r. – schimbarea denumirii clubului) am avut avizul Federaţiei Române de Fotbal. Deci am anunţat Federaţia înainte, am primit avizul federaţiei şi am dat drumul procedurii. Am respectat absolut tot ce putea fi respectat la acea oră. De fapt noi nu am făcut altceva decât să luăm numele şi emblema de la Farul Constanţa”, a mai adăugat preşedintele grupării.

De ce ar fi fost, de fapt, arestat Gica Popescu. Cozmin Gusa e sigur ca are legatura cu un fost prim-ministru
Gica Popescu

Formația din Liga I FC Viitorul şi divizionara secundă Farul au fuzionat pe data de 21 iunie 2021. Echipa lui Gică Hagi a preluat denumirea de Farul Constanța, iar Ciprian Marica, proprietarul clubului din Liga a doua devenit acționar la noua entitate.

Urmăriți Impact.ro și pe