Gică Hagi, umilit de oferta FRF pentru preluarea Naționalei. De ce a refuzat „Regele” oferta lui Burleanu

Andrei Cezar 06.01.2022, 11:58
Gică Hagi, umilit de oferta FRF pentru preluarea Naționalei. De ce a refuzat „Regele” oferta lui Burleanu

Gică Hagi, umilit de ofertă FRF pentru preluarea Naționalei. Răzvan Burleanu i-a oferit „Regelui” un salariu mult mai mic decât remunearațiile ultimilor selecționeri ai României și se pare că acesta ar fi fost motivul principal pentru care a refuzat să vină pe banca primei reprezentative.

Mai mult, oferta pe care i-a făcut-o Federația lui Gică Hagi este mai mică și decât cea a lui Dan Petrescu.

Gică Hagi, umilit de oferta FRF pentru preluarea Naționalei. Ce salariu i-a propus Răzvan Burleanu

Echipa națională nu are selecționer de mai bine de o lună, iar soluțiile Federației se împuținează pe zi ce trece. Pe rând, Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu au refuzat ofertele șefilor FRF, iar ulterior, alte nume de posibil viitori selecționeri au fost tăiate de pe listă. Astfel, în cărți au mai rămas Adrian Mutu și Ladislau Boloni, care nu au oferit până acum un răspuns.

Decizia FRF privind viitorul antrenor al selecționatei de fotbal a României va fi comunicată după data de 15 ianuarie. Surse din interiorul forului spun că, de fapt, șefii au deja numele noului selecționer: „Noi știm că atunci (n.r. în urma ședinței Comitetului Executivde pe 15 ianuarie) vom aproba angajarea lui Adi (Mutu n.r.) ca selecționer”.

Cel puțin în cazul lui Gică Hagi, refuzul a venit după ce a primit o ofertă din partea lui Răzvan Burleanu considerată drept jignitoare. „Regelui” i s-a propus un salariu cu mult sub cel al lui Rădoi, Contra sau Daum.

Hagi ar fi preferat să vină pe gratis la echipa națională, toată lumea ar fi înțeles atunci că el chiar iubește fotbalul românesc.

Însă, 10.000 de euro pe lună este o jignire. Păi cum să accepte așa ceva, când Mirel Rădoi a avut 25.000 euro, Cosmin Contra a avut 35.000 de euro, iar Daum a avut 50.000 de euro pe lună? Aici nu este vorba despre bani, este vorba despre un principiu”, au dezvăluit surse din anturajul „Regelui” pentru Playsport.

Se pare însă că oficialii Federației ar fi avansat această propunere doar pentru a căpăta un plus de imagine. Aceștia știau că Hagi ar fi răspuns pozitiv în urma negocierilor dacă i se oferea o recompensă financiară rezonalbilă.

Gică Hagi, salariu mai mic decât Dan Petrescu la națională

Lui Gică Hagi i s-a oferit astfel un salariu mai mic și decât celuilalt membru al Generației de Aur contactat de FRF, Dan Petrescu. „Bursucul” a dezvăluit care a fost salariul pe care i l-au oferit federalii în cazul în care ar fi acceptat postul de selecționer.

Într-o conferință de presă, Petrescu i-a răspuns actorului Mihai Bendeac, după ce acesta din urmă i-a adresat o scrisoare deschisă prin care i-a transmis că ar fi plătit singur clauza de reziliere pe care o are în contractul cu CFR Cluj, doar pentru a ajunge la națională.

Dacă aș fi plătit singur clauza aia de 400.000 de euro, la Federație mi s-a propus un salariu de 300.000, asta înseamnă 25.000 de euro pe lună, trebuia să dau 100.000 de euro de la mine ca să antrenez echipa națională.

Au fost voci prin ziare, că am mai citit și eu ziarele, care au spus că nu înțeleg decizia mea de a nu merge la echipa națională, că am făcut bani și ce-mi mai trebuie mie bani la vârsta asta și nu știu ce.

Dacă ei îmi găsesc un antrenor de la echipa națională care antrenează gratis sau care plătesc să antreneze echipa națională, o să antrenez și eu echipa națională și o să dau 100.000 de euro de la mine.

Și dacă găsește în Mauritania sau undeva. Eu le propun celor care mi-au zis să se ducă să muncească gratis”, a spus Dan Petrescu, în cadrul unei conferințe de presă.

Tratativele lui Răzvan Burleanu au fost doar pentru capital de imagine?

Tot mai multe voci din fotbal îl acuză pe Răzvan Burleanu de turism eclectoral. Numele pe care acesta le-a adus la masa trativelor nu ar fi deloc întâmplătoare. Burleanu și-ar fi început deja campania pentru șefia FRF, iar întâlnirile cu Gică Hagi, Dan Petrescu sau Răzvan Lucescu nu ar fi decât exerciții de imagine.

Gică Hagi a răspuns unei invitații și sunt convins că în această discuție Hagi a ținut un discurs despre cum se organizează un proiect. Cine a avut urechi de auzit, a auzit.

Vă garantez că nu a fost dorit la națională. Nici nu îl doresc, nici nu îl vor. Nu s-a făcut o ofertă clară. Pentru a face o ofertă, trebuie să ai un contract” a spus Mircea Sandu în cadrul emisiunii Playsport Live.

Urmăriți Impact.ro și pe