Faptele bune vin de la oameni cu suflet. Loc de joacă și ore de echitație pentru copiii cu dizabilități din Dâmbovița

Daniela Alexandru 11.10.2021, 10:51
Faptele bune vin de la oameni cu suflet. Loc de joacă și ore de echitație pentru copiii cu dizabilități din Dâmbovița

Poveștile frumoase sunt create de oameni cu suflet. Este cazul copiilor cu dizabilități care sunt supravegheați de Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița (DGASPC), dar mai ales a celor care își dedică viața altora și încearcă să le ușureze suferința copiilor deja loviți de soartă. Astfel că, printr-o colaborare cu Asociația Hera Club, cei mici au parte de bucurii mari.

Loc de joacă și ore de echitație pentru copiii cu dizabilități din Dâmbovița

Cele două doamne care conduc Asociația Hera Club, Cristina și Moni, nu au rămas indiferente la nevoile micuților cu măsură de protecție sau ale micuților cu dizabilități, care se află în familiile naturale, astfel că au pus la dispoziția acestora un loc de joacă gratuit. Este vorba despre un loc de joacă privat, care în weekend organizează aniversări sau alte petreceri, iar în timpul săptămânii își deschide porțile pentru micuți.

Copiii pot petrece clipe frumoase şi, totodată, pot face terapie prin joacă în spaţiul colorat şi bine organizat, dedicat lor, de luni până vineri. Părintii trebuie să anunțe înainte de a veni cu micuții cu dizabilități, care trebuie să fie însoțiți permanent de un adult, astfel încât să îi fie alături la fiecare reacție.

Loc de joaca si ore de echitatie pentru copiii cu dizabilitati din Dambovita
Loc de joaca

În plus, copiii cu dizabilităţi şi cei cu măsură de protecţie specială au gratuitate şi la centrul de echitaţie Hippo Hippy, situat pe Dealul Domnitorilor. Regulile sunt aceleaşi: un telefon înainte şi însoţitor permanent în timpul petrecut alături de cai.

Hipo-terapia se numără printre cele mai eficiente metode de recuperare pentru copiii cu deficienţe locomotorii, de limbaj sau de relaţionare şi, datorită generozităţii Cristinei și a lui Bogdan Ana, proprietarul cailor, micuţii pot beneficia în mod gratuit de terapie alături de cele mai nobile animale, transmite DGASPC Dâmbovița.

Loc de joaca si ore de echitatie pentru copiii cu dizabilitati din Dambovita
Loc de joaca Dambovita

La centrul de echitaţie este tot timpul cineva care are grijă ca fiecare copil să se acomodeze uşor cu caii, fără să fie forţaţi în vreun fel să se apropie de animalele atât de blânde. Există, de asemenea, și animatori care împrumută feţele personajelor de poveste şi care îi însoţesc pe copii în lumea basmelor.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe