Familia unui bărbat decedat a primit despăgubiri o sumă uriașă. Este cea mai mare asigurare de viață din România

Cătălina Burghelea 23.11.2021, 09:29
Familia unui bărbat decedat a primit despăgubiri o sumă uriașă. Este cea mai mare asigurare de viață din România

Familia unui român care a murit anul trecut a primit o sumă uriașă de bani, în baza unei protecții financiare. Este cea mai mare asigurare de viață din România!

Bani pentru evenimente neprevăzute

Tot mai mulți români sunt atrași de avantajele unei polițe de asigurare de viaţă. Programul oferă protecție financiară în cazul evenimentelor neprevăzute. O asigurare de viață acoperă riscul de deces al persoanei asigurate din orice cauză. Membrii familiei unui bărbat decedat în 2020 au beneficiat de o sumă consistentă de bani, de pe urma acestei polițe.

Care este cea mai mare asigurare de viață din România

Cea mai mare indemnizaţie plătită în baza unei poliţe de asigurare de viaţă, în 2020, a depăşit suma de 1,18 milioane lei, pentru un deces. Este cea mai mare asigurare de viață din țară. Anunțul a fost făcut de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

Astfel, în cazul asigurărilor pentru îmbolnăvire gravă, cea mai mare poliță plătită unei familii, anul trecut, a fost de 839.000 de lei, iar pentru invaliditate permanentă – de 150.000 lei, potrivit UNSAR.

Ce avantaje au polițele de asigurare de viață

Asigurările de viață au rolul de a oferi, în primul rând, protecţie în faţa unor evenimente precum accidentele, îmbolnăvirile sau decesul, atenuând consecinţele financiare şi completând astfel mecanismele de sprijin existente în sistemul public, a precizat Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România.

„Asigurările sunt o plasă de siguranţă în faţa riscurilor zilnice. Având în vedere rolul lor esenţial, ne bazăm pe sprijinul partenerilor instituţionali pentru ca acest sector să continue să se dezvolte în beneficiul populaţiei. Astfel, acordarea de deductibilităţi fiscale pentru produsele de asigurări de viaţă cu componentă exclusivă de protecţie are ca efect direct reducerea deficitului de protecţie a populaţiei”, a declarat Adrian Marin, preşedintele UNSAR, scrie Agerpres.

Interesul românilor a crescut considerabil

În prima jumătate a anului 2021, volumul primelor brute subscrise pe segmentul asigurărilor de viaţă a înregistrat cele mai mari valori din ultimii patru ani (perioada 2017 şi până în prezent). Asta înseamnă o creştere semnificativă cu peste 24%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, depăşind nivelul de 1,34 miliarde lei. Tendinţele remarcate la nivelul anului trecut continuă, mai arată datele publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

„Prin funcţia lor principală, cea de protecţie, asigurările de viaţă pot contribui la reducerea vulnerabilităţii familiilor şi a dezechilibrelor sociale. Interesul în creştere al românilor pentru aceste produse ne arată că aceştia îşi doresc să fie mai bine protejaţi în calea riscurilor la care sunt expuşi”, a spus Alexandru Ciuncan, director general UNSAR.

În ce situații nu primești despăgubiri

Totuși, asigurările de viață nu despăgubesc decesele cauzate de noul coronavirus. Deoarece pandemia continuă să amenințe sănătatea oamenilor, este firesc să se ia în considerare relevanța asigurărilor de viață în situația actuală. Mai mulți români și-au pus întrebarea dacă asigurările de viață au acoperire în caz de deces cauzat de COVID-19. Iar răspunsul este nu.

„Familiile celor morti de COVID-19 nu sunt despagubite de către firmele de asigurări. Clauze de excludere pentru pandemiile decretate. Astfel, familiile celor ce au murit de COVID-19, cu credite la bănci, nu mai sunt despăgubite de către asiguratori în urma morții debitorilor, dacă pe certificatele constatatoare de deces apare COVID-19 (…)”, arată avocatul Adrian Cuculis.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...