Cât costă asigurarea de viață – exemple de calcul pentru diverse vârste și ocupații

Daria Petrescu 26.11.2020, 09:55
Cât costă asigurarea de viață – exemple de calcul pentru diverse vârste și ocupații

Cât costă asigurarea de viață. Asigurarea de viață este cea mai răspândită formă de asigurare din lume. Cu toții ar trebui să beneficiem de un așa avantaj, mai ales că are o multitudine de funcții. Însă, scopul central al acestei asigurări este acela de a proteja financiar familia sau persoana asigurata. Asigurarea presupune acoperirea unui singur risc. Este vorba despre decesul persoanei asigurate. Iată un calcul simplu pentru diverse vârste.

Costul asigurării de viață diferă în funcție de vârstă

Când vine vorba despre asigurarea de viață, adăugăm și riscul de invaliditate permanentă situație care, din perspectivă financiară are aceleași efecte asupra familiei asiguratului ca și decesul.

Suma pe care o plătești pentru o poliță de asigurare de viață variază în funcție de mai multe criterii.

Aici vorbim despre vârsta asiguratului și starea de sănătate a acustuia sau de suma asigurată. De asemenea, este importantă perioada pe care este încheiat contractul, aceasta fiind, de regulă, mai mare de 10 ani. Suma asigurată poate fi stabilită la orice nivel, în funcție de opțiunea clientului,

Așadar, din perspectiva asiguratului, cel mai important lucru este să își calibreze polița în așa fel încât prima anuală pe care o plătește să nu cântărească prea mult în bugetul familiei iar despăgubirea pe care urmașii o vor primi în caz de deces să fie suficientă pentru a permite familiei să își revină financiar.

O formulă utilizată pentru calculul unei sume asigurate este „ serviciul datoriei pe o perioadă de cinci ani. La asta adăugăm cheltuielile necesare menținerii nivelului de trai în acești cinci ani.

Potrivit unor calcule făcute de Capital, pentru o familie comună din România ar reieși o nevoie de asigurare de circa 160.000 de lei sau până în 35.000 de euro.

Potrivit unui studiu al Institutului pentru Cercetarea Calității Vieții, o familie formată din doi adulți și doi copii are nevoie de aproximativ 2.300 de lei pentru a duce un trai decent, la oraș.

Exemple de costuri privind asigurarea de viață:

Evident că acestea diferă de vârstă și ocupația fiecărei persoane. Însă, mai jos aveți câteva exemple, în cazul în care vă gândiți să vă faceți o asigurare de viață.

1.Pentru o persoană care are 30 de ani și care dorește să încheie o poliță de asigurare de viață cu riscurile de deces si invaliditate din orice cauză, costul este:

– Pentru o periodăde asigurare de 10 ani si o suma asigurata de 30.000 euro, prima de asigurare porneste de la 38 euro pe trimestru;– prima de asigurare porneste de la aproximativ 57 euro pe trimestru sau pentru o suma asigurata de 100.000 euro. Aici vorbim despre o perioadă de asigurare de 5 ani și o sumă asigurată de 50.000 de euro. De aemenea, prima poate fi de la 114 euro pe trimestru.

În cazul în care ai 40 de ani sau peste această vârstă

2.Pentru o persoană în vârstă de 40 de ani, care doreste sa inchie o polita de viata cu riscurile de deces si invaliditate din orice cauză:

– prima de asigurare porneste de la 87 euro pe trimestru. Aici vorbim de o perioada de asigurare de 10 ani si o suma asigurata de 30.000 euro

– prima de asigurare porneste de la aproximativ 130 de euro pe trimestru sau pentru o suma asigurata de 100.000 de euro. Pentru o perioada de asigurare de 5 ani. De asemenea, trebuie precizat faptul că prima este de circa 259 euro pe trimestru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI