Familia Luizei Melencu, nemulțumită după sentința în Cazul Caracal. „Adevărul e altul”

Andra Daoud 24.09.2022, 07:54
Familia Luizei Melencu, nemulțumită după sentința în Cazul Caracal. „Adevărul e altul”

Tribunalul Olt a pronunțat vineri sentința în Cazul Caracal și l-a condamnat pe Gheorghe Dincă la 30 de ani de închisoare. Bărbatul acuzat de omor, trafic de persoane și alte infracțiuni a primit pedeapsa maximă, însă familia uneia dintre victime nu este mulțumită de decizie și consideră că adevărul este cu totul altul.

Reacția familiei Luizei Melencu, după sentința în Cazul Caracal

Judecătorii au decis vineri, 23 septembrie, ca Gheorghe Dincă să primească pedeapsa maximă, de 30 de ani de închisoare, pentru faptele de care este acuzat. Bărbatul se afla în arest din 2019, după ce a răpit-o, violat-o și ucis-o pe Alexandra Măceșanu, o adolescentă din Caracal, pe care a luat-o la ocazie, însă este acuzat și de o altă dispariție, cea a Luizei Melencu.

Familia acesteia din urmă nu este mulțumită de sentința pronunțată de tribunal, iar rudele fetei consideră că adevărul este, de fapt, cu totul altul. Bunicul Luizei crede că Gheorghe Dincă a fost manipulat și protejat în toată această perioadă și spune că sentința nu înseamnă nimic pentru familia fetei.

„Pentru noi această sentință e nesemnificativă (…). Noi credem că adevărul e altul. Dincă a fost manipulat și folosit tot timpul în această perioadă, e părerea mea și concluzia pe care am tras-o în toată această perioadă de timp în care am asistat la acest proces, făcătură de proces, mai bine zis.

Dincă tot timpul a fost protejat și menajat. Eu așa descriu. Intrând în acea curte am văzut foarte multe lucruri și am înțeles în realitate că nu era posibil să se întâmple ce s-a întâmplat, adică faptele care au fost descrise de către procurorii DIICOT.”, a spus Stelian Iordache, bunicul Luizei Melencu, într-o intervenție la Antena 3.

Familia Luizei Melencu, nemultumita dupa sentinta in Cazul Caracal. Adevarul e altul
Luiza Melencu, una dintre victimele lui Gheorghe Dinca

Dincă va trebui să plătească 700.000 de euro familiilor victimelor

La mai bine de trei ani de la săvârșirea faptelor, Gheorghe Dincă și-a aflat pedeapsa. Cel supranumit „monstrul din Caracal” a fost condamnat vineri la 30 de ani de închisoare. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile. De asemenea, instanța a mai decis că Dincă trebuie să plătească 700.000 de euro familiilor Melencu și Măceșanu.

Tribunalul Olt a amânat de la multe ori decizia în Cazul Caracal, ultima oară în data de 9 septembrie. Magistrații au ajuns însă la o concluzie, iar vineri, au dat sentința în dosarul care se judeca din 2019. Și complicele lui Gheorghe Dincă, Ștefan Risipițeanu, a fost condamnat la șapte ani de închisoare, pentru viol.

Urmăriți Impact.ro și pe