Pentru ce a fost, de fapt, condamnat Gheorghe Dincă. Cine primește cei mai mulți bani dintre familiile victimelor

Ioana Bucur 23.09.2022, 20:40
Pentru ce a fost, de fapt, condamnat Gheorghe Dincă. Cine primește cei mai mulți bani dintre familiile victimelor

După ani de suferință luptă în instanță, rudele celor două adolescente care au dispărut din Caracal – Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu – au obținut o primă victorie mult așteptată. Pentru ce a fost, de fapt, condamnat Gheorghe Dincă, potrivit sentinței de vineri, 23 septembrie 2022 și care dintre cele două familii va primi cei mai mulți bani de la inculpat.

Pentru ce fapte a fost condamnat Gheorghe Dincă

O primă sentință în Dosarul Caracal. Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare de judecătorii de la Tribunalul Olt.

Dincă a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT în ianuarie 2020, fiind acuzat de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte și profanare de cadavre- două fapte.

Vineri, 23 septembrie 2022, judecătorii de la Tribunalul Olt l-au condamnat la 30 de ani în spatele gratiilor, găsindu-l vinovat de trafic de persoane, omor și profanare de cadavre. Sentința nu este definitivă, avocații lui Dincă pot face apel în termen de zece zile de la comunicare.

Potrivit soluției ce a fost publicată în urmă cu puțin timp pe portalul instanțelor de judecată, judecătorii l-au condamnat pe Dincă la:

  • 25 de ani de închisoare pentru omor calificat în cazul Luizei Melencu
  • 25 ani închisoare pentru de omor calificat, victima fiind Alexandra Mihaela Măceşanu,
  • 10 ani închisoare pentru trafic de persoane, victima fiind Luiza Melencu,
  • 12 ani închisoare pentru trafic de minori, victima fiind Alexandra Mihaela Măceşanu,
  • 15 ani închisoare pentru viol – o faptă faţă de victima Luiza Melencu,
  • 15 ani închisoare pentru de viol – o faptă faţă de victima Alexandra Măceşanu,
  • 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte faţă de victima Luiza Melencu,
  • 3 ani închisoare pentru profanare de cadavre sau morminte faţă de victima Alexandra Măceşanu.

„Constată că infracţiunile săvârşite de inculpatul Dincă Gheorghe şi pentru care a fost condamnat în prezenta cauză sunt concurente. (…) contopeşte pedepsele stabilite în prezenta cauză în sensul că aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 25 de ani închisoare la care adaugă un spor de o treime din celelalte pedepse stabilite, de 83 ani închisoare, pedeapsă ce va fi redusă conform art. 57 Cp şi în final inculpatul Dincă Gheorghe va executa pedeapsa maximă de 30 (treizeci) ani închisoare în regim de detenţie”, se arată în  sentinţa magistraţilor.

Declaratiile lui Gheorghe Dinca de la ultimul Pentru ce a fost, de fapt, condamnat Gheorghe Dincă. Cine primește cei mai mulți bani dintre familiile victimelortermen al procesului de la Tribunalul Olt. Barbatul a uimit pe toata lumea
Inquam Photos / Bogdan Danescu

Câți bani vor primi familiile Măceșanu și Melencu

Magistrații l-au obligat pe Dincă și la plata unor daune morale în valoare de sute de mii de euro către familiile Melencu și Măceșanu.

„Obligă inculpatul Dincă Gheorghe la plata daunelor morale în sumă de: – câte 100.000 euro cu titlu de daune morale către părţile civile Melencu Monica Georgeta şi Anonimizat 4 şi 10.000 euro către partea civilă Anonimizat 5, – 500.000 euro cu titlu de daune morale către partea civilă Măceşanu Tudoriţa”, a mai stabilit instanţa de judecată.

Gheorghe Dincă trebui să achite și cheltuieli judiciare avansate de stat în valoare de 750.000 de lei.

Ștefan Risipițeanu a primit o pedeapsă de șapte ani de închisoare pentru viol. Magistrații au cerut introducerea profilului său genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...