Familia Luizei Melencu, față-n față cu ministrul Justiției. Ce rugăminte specială a primit Ana Birchall de la mama tinerei din Caracal

Alexandru Ioanid 02.10.2019, 13:18
Familia Luizei Melencu, față-n față cu ministrul Justiției. Ce rugăminte specială a primit Ana Birchall de la mama tinerei din Caracal

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a acceptat să se întâlnească cu familia Luizei Melencu, adolescenta pe care Gheorghe Dincă susține că a ucis-o. Familia tinerei speră ca autoritățile să facă lumină în cazul crimelor de la Caracal, iar cei vinovați să fie trași la răspundere.

Ministrul Justiției, Ana Birchall, s-a întâlnit cu familia Luizei Melencu, cu o zi înainte de demisia șefului DIICOT. Întâlnirea a avut loc în contextul în care președintele Klaus Iohannis ceruse ca Felix Bănilă să plece din funcție.

Întâlnirea dintre Ana Birchall și familia adolescentei din Caracal a avut loc și în contextul în care mama ei a acuzat tratament inadecvat din partea anchetatorilor. Ei au solicitat recoltarea de noi probe biologice și, inițial, femeia s-a opus, acuzând DIICOT că vrea să îngroape cazul.

Întâlnire între Ana Birchall și familia Luizei Melencu

Ana Birchall demisa din functia de ministru al Justitiei

Ministrul Justiției, Ana Birchall, susține că discuția cu familia Luizei Melencu a fost absolut umană.

„Nu a fost nimic altceva decât o discuţie absolut umană. I-am ascultat şi asta este, de fapt, supărarea mea şi oful meu, pentru că aceşti oameni nu au vrut nimic altceva decât să fie ascultaţi şi să se afle adevărul. Le-am promis că, atât cât ţine de mine, (…) o să mă indeletnicesc astfel încât să fie ascultaţi şi în acelaşi timp să se afle adevărul”, a declarat Ana Birchall, la sediul Ministerului Justiţiei.

Ministrul Justiţiei a amintit și de incidentele de la locuința familiei Melencu, când mama adolescentei s-a opus recoltării de probe biologice. Ana Birchall susține că a discutat subiectul inclusiv cu procurorul-general interimar, Bogdan Licu.

„I-am solicitat procurorul general să imi facă o informare completă cu tot ce s-a intamplat vineri, pentru că din punctul meu de vedere, e inacceptabil”, a spus Ana Birchall.

Mama Luizei Melencu a refuzat, inițial, recoltarea de probe biologice. Ulterior, însă, a acceptat și a venit la București la Institutul Național de Criminalistică.

Urmăriți Impact.ro și pe