Mama Luizei Melencu s-a răzgândit: în ce condiții a acceptat să i se recolteze noi probe ADN

Ciprian Ioana 30.09.2019, 11:50
Mama Luizei Melencu s-a răzgândit: în ce condiții a acceptat să i se recolteze noi probe ADN

Mama Luizei Melencu a acceptat în cele din urmă să i se recolteze noi probe ADN. Femeia a mers, luni, la București, după ce a refuzat de mai multe ori să meargă la Institutul Național de Criminalistică și chiar a făcut scandal când jandarmii au ajuns la poarta sa.

Mama Luizei Melencu a mers, luni, la București pentru a i se preleva noi probe de ADN. Femeia refuzase inițial aceste probe și-i acuza pe procurorii DIICOT că vor să îngroape cazul.

Anchetatorii au precizat că procedura este una foarte simplă și rapidă și că nu durează mai mult de cinci minute. Practic, anchetatorii vor să preleveze probe de la mama Luizei Melencu, pe care să le trimită spre analiză FBI, la pachete cu fragmentele osoase descoperite în pădurea de lângă Caracal.

Mama Luizei Melencu, la București pentru a i se recolta probe ADN

Reconstituire Caracal Luiza Melencu

Monica Melencu, mama Luizei Melencu, susține că s-a răzgândit în privința probelor ADN după ce a discutat cu avocatul familiei sale. A pus, însă, condiții. A cerut ca și avocatul să fie de față la recoltare și să fie dusă cu mașina la București.

„Am luat o hotărâre după ce domnul avocat a insistat să mă supun noii recoltări de probe biologice și să mă consult cu familia în acest sens. După îndelungi discuții cu familia am hotărât să fiu de acord cu condițiile următoare: să fie de față domnul avocat Tonel Pop la recoltare, să fiu dusă cu mașina la București pentru recoltare de către organele de anchetă pentru că nu am posibilități materiale, mai ales că m-au amendat cu 50 de milioane vechi. În concluzie, nu avem cum să ne luptăm cu sistemul și trebuie să cedăm în acest moment”, a declarat Monica Melencu, pentru Antena 3.

Vineri, a fost scandal la casa Luizei Melencu. Jandarmii și agenții au mers să pună în executare un mandat de aducere pentru prelevarea probelor biologice. Monica Melencu a refuzat categoric să plece de acasă și, la un moment dat, a leșinat.

Pentru că a refuzat, inițial, recoltarea de probe, femeia a fost amendată cu suma de 5.000 de lei.

Pe numele ei a fost emis și un mandat de aducere. 

Cum se împart banii în cuplul lor?
Urmăriți Impact.ro și pe