Fabulos! Cristiano Ronaldo, record absolut cu naționala Portugaliei. A devenit cel mai bun din istorie

Andrei Cezar 02.09.2021, 11:55

Seară istorică pentru Cristiano Ronaldo. Atacantul portughez a reușit să dorboare un record vechi de 15 ani, miercuri, în meciul câștigat de Portugalia contra Irlandei (2-1). Ronaldo a adus de unul singur victoria pentru lusitani, înscriind două goluri în ultimele minute de joc. Căpitanul Portugaliei a rata și un penalty.

Cristiano Ronaldo a reușit să doboare un record vechi de 15 ani în meciul Portugalia-Irlanda

Fără dar și poate, Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai buni fotbaliști ai planetei din toate timpurile. La fel ca Lionel Messi, starul portughez a reușit să doboare record după record și a scris pagini întregi în istoria fotbalului mondial.

Ultima performanță pe care a reușit-o este cu siguranță una dintre cele mai importante din cariera sa la nivel de echipă națională. Ronaldo a atins o bornă greu de egalat, devenind, după cele două goluri înscrise contra Irlandei, cel mai bun marcator din istoria echipelor naționale.

Cristiano Ronaldo, în vârstă de 36 de ani, a înscris pentru Portugalia 111 goluri, doborând astfel recordul iranianului Ali Daei, care avea 109 reușite pentru naționala țării sale.

Rolando, descătușat după marcarea golului victoriei în ultimul minut al meciului

Cristiano Ronaldo a fost înger și demon în partida cu Irlanda din preliminariile CM 2022. Lusitanul a ratat un penalty în prima repriză, în minutul 15. Oaspeții au deschis scorul în minutul 45, prin Egan.

Deși au fost conduși pe toată durata partidei, portughezii s-au impus datorită lui Cristiano Ronaldo care a reușit de unul singur să întoarcă scorul. Căpitanul Portugaliei a marcat primul gol în minutul 89, după ce a reluat cu capul din 9 metri centrarea venită de la Gonzalo Guedes.

În prelungirile partidei, Ronaldo a reușit dubla și a marcat tot cu capul, aducând victoria Portugaliei. După ce a înscris al doilea gol, portughezul s-a descăptușat. Și-a dat tricoul jos și s-a bucurat în apropierea fanilor veniți pe Estadio Algarve.

Ronaldo a fost protagonistul unui moment ciudat la finalul partidei. La declarațiile de după meci, lusitanul nu a fost foarte răbdător cu jurnaliștii și a răspuns la doar două întrebări, după care, în mijlocul interviului, a plecat să se bucure de victorie alături de colegii săi.

Sunt foarte fericit, nu doar pentru că am bătut recordul, ci și pentru momentele speciale pe care le-am trăit, două goluri la finalul partidei. Să ratez penalty-ul a făcut parte din meci. Uneori marchezi, alteori greșești. Dar, cu toate astea, am crezut până la final”, a declarat Cristiano Ronaldo.

Starul portughez nu a mai avut răbdare pentru o altă întrebare, deși reporterul începuse să o adreseze, și a plecat din interviu.

Urmăriți Impact.ro și pe