Patru persoane rănite de artificii la o nuntă din Dolj. Prietenul mirilor, în stare foarte gravă: “O grenadă”

Alexandrina Toader, Ana Anitoiu 30.07.2021, 21:30
Patru persoane rănite de artificii la o nuntă din Dolj. Prietenul mirilor, în stare foarte gravă: “O grenadă”

Patru persoane au ajuns noaptea trecută la spital după ce au participat la o petrecere privată la o pensiune din localitatea Perișor, județul Dolj. Oamenii au fost răniți de un articol pirotehnic, manevrat de o persoană autorizată.

Unul dintre răniți, în stare critică

Update vineri, 30 iulie, ora 21:30: Incidentul a avut loc la o nuntă din Dolj. Un prieten al mirilor, unul dintre cei patru răniți, este în stare foarte gravă, la spital. În urmă cu câteva ore, a fost adus cu elicopterul SMURD de la Craiova la pitalul Floreasca din Capitală. Bărbatul a suferit deja o intervenție chirurgicală.

Tânărul rănit grav după explozia articolului pirotehnic este intubat şi ventilat mecanic, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire. Între timp, reprezentanţii firmei care au organizat focul de artificii nu sunt de găsit.

Ce a declarat mirele

Mirele a povestit cum s-a petrecut totul, când el și partenera lui se pregăteau să taie tortul de nuntă. Bărbatul a spus că a fost ca și când ar fi explodat o grenadă.

”Am angajat o firmă să se ocupe de un eveniment privat, să dea cu nişte artificii. În jurul orei 23.30, când s-au aprins artificiile, am auzit o explozie puternică, l-am văzut pe prietenul nostru căzând la podea.

A fost pur şi simplu o grenadă. Sunt bucăţi foarte mari de metal care au sărit peste tot. Prietenul nostru este foarte grav, are foarte multe complicaţii, fracturi multiple, plămânii afectaţi.”, a spus mirele.

Cum s-a produs incidentul

Cele patru instalaţii pirotehnice erau aşezate pe colţurile piscinei lângă care a fost organizată nunta. Cea care a explodatse afla la aproximativ patru metri distanţă de bărbatul aflat acum în stare gravă.

”Una dintre artificii a explodat, iar acel suport s-a transformat în proiectile care au rănit pe prietenul nostru Alex foarte grav. Încă trei persoane”, a spus cumnatul mirelui. Proiectilele au spart geamurile pensiunii şi au găurit pereţii.

Instalaţia pirotehnică ce a explodat era formată dintr-un tub de carton, aşezat într-un recipient ignifug, astfel încât să arunce jeturi de scânte. Unele surse spun că este posibil ca aceasta să nu fi fost depozitată corespunzător și să fi stat prea mult în caldură. O altă posibilă explicație este că era contrafăcută.

 

Știre inițială:

Patru persoane din Dolj, rănite de artificii

Incidentul a avut loc noaptea trecută la o pensiune din localitatea Perișor din județul Dolj. Oamenii participau la un eveniment privat, iar înainte de încheierea petrecerii, a fost organizat un moment cu artificii, organizat de o persoană autorizată în acest sens.

Unul dintre articolele pirotehnice ar fi fost defect și și-ar fi schimbat traiectoria și a intrat în mulțimea de oameni care asista la focul de artificii. Polițiștii au fost sesizați prin 112 despre incident.

“La fața locului s-au deplasat polițiștii, precum și polițiști din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Pericoase Dolj, care au stabilit că la o pensiune din comuna Perișor, la un eveniment privat la care participau mai multe persoane,  în urma folosirii de catre un bărbat de 35 de ani, din Segarcea, în calitate de pirotehnician autorizat a unor articole pirotehnice, unul din articole și-ar fi schimbat traiectoria și ar fi lovit în zona abdomenului un bărbat de 34 de ani, din Petroșani, care participa la evenimentul respective”, a declarat Mihaela Sadoveanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj. 

Polițiștii au întocmit dosar penal

Bărbatul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. De asemenea, alte trei persoane s-au deplasat la spital, însă nu au ramas internate. Bărbatul care a manevrat articolele piroehnice a declarat că nu a făcut nicio manevră greșită și că cel mai probabil articolul folosit avea un defect de fabricație.

Polițiștii au întocmit un dosar penal în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Oamenii legii vor continua audierile pentru clarificarea tuturor cauzelor și împrejurărilor în care s a produs evenimentul.