Explicațiile lui Vladimir Putin pentru războiul din Ucraina. Ce i-a răspuns unui tată care și-a pierdut fiul pe front

Iancu Andreea 11.05.2022, 00:13
Explicațiile lui Vladimir Putin pentru războiul din Ucraina. Ce i-a răspuns unui tată care și-a pierdut fiul pe front

Dincolo de discursul oficial al președintelui Federației Ruse, prin care acesta motivează „operațiunea militară specială” din Ucraina cu termeni ca „denazificarea” și „demilitarizarea” statului condus de Zelenski, liderul rus a oferit și alte explicații. Ajuns față în față cu tatăl unui soldat al armatei ruse care a murit pe front în timpul războiului din Ucraina, Vladimir Putin a motivat acțiunile sale violente.

Care sunt explicațiile lui Vladimir Putin pentru războiul din Ucraina. Dezvăluirile făcute în fața unui părinte îndurerat

Vladimir Putin a avut o întâlnire cu tatăl unui soldat ucis în timpul războiului, iar liderul rus a încercat să îl încurajeze pe părintele care și-a pierdut copilul pe front, oferindu-i explicații pentru agresiunea țării sale împotriva Ucrainei. Bărbatul care a pierit în urma atacurilor era Vladimir Zhoga, comandantul batalionului Sparta, și a fost ucis pe 5 martie, în timpul unei operațiuni militare în regiunea Volnovakha.

Scopul misiunii sale, potrivit presei ruse, ar fi fost acela de a „asigura ieșirea în siguranță a civililor, în special femei și copii” din zona bombardată. După decesul comandantului, un decret prezidențial, stabilit în data de 6 mai, i-a acordat acestuia titlul de Erou al Rusiei post-mortem. În plus, după moartea sa, tatăl lui Vladimir Zhoga a fost cel care a condus batalionul Sparta, care a luat naștere în 2014 și participat la luptele pentru Slaviansk și de la aeroportul din Donețk.

Vladimir Putin explică războiul din Ucraina în fața unui tată care și-a pierdut fiul pe front
Vladimir Putin motivează agresiunea din Ucraina

Președintele rus, conversație neașteptată cu părintele soldatului căzut pe front

Vladimir Putin l-a întâlnit pe tatăl militarului ucis în război și a încercat să îi aline suferința oferindu-i explicații greu de înțeles. Potrivit președintelui, Rusia nu ar fi avut de ales și de aceea a ales să reacționeze. Liderul de la Kremlin susține că nu a existat o altă variantă de a rezolva problemele prin mijloace pașnice.

„Dacă ar fi existat cel puțin o șansă de a rezolva această problemă prin alte mijloace, pașnice, cu siguranță am fi folosit această șansă. Dar nu ni s-a dat această oportunitate, pur și simplu nu”, a spus Putin la o întâlnire cu Artyom Zhoga, tatăl lui Vladimir Zhoga.

Totodată, liderul rus a menționat că trupele armatei sale „luptă cu curaj, eroic și profesionist” și a precizat încrezător că finalul operațiunii sale militare va avea un deznodământ favorabil.

„Toate planurile sunt implementate. Rezultatul va fi atins – nu există nicio îndoială în acest sens”, a declarat liderul rus.

Tatăl militarului căzut la datorie i-a dat asigurări președintelui rus că va continua eforturile fiului său pentru a „îndeplini misiunea”, potrivit informațiilor furnizate de agenția de presă rusă de stat TASS, care a precizat că bărbatul i-a mulțumit lui Putin pentru sprijinirea cetățenilor din Donețk.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...