EXCLUSIV. Victor Slav poate cere custodia fiicei pe care o are cu Bianca Drăgușanu, după arestarea lui Alex Bodi

Raluca Găină 11.11.2020, 15:59
EXCLUSIV. Victor Slav poate cere custodia fiicei pe care o are cu Bianca Drăgușanu, după arestarea lui Alex Bodi

Bianca Drăgușanu ar putea pierde custodia fetiței pe care o are cu Victor Slav după ce Alex Bodi a fost audiat de procurori în calitate de suspect pentru legături cu o grupare mafiotă. Legea îi permite lui Victor Slav să ceară custodia micuței Sofia Natalia, fiica pe care o are cu Bianca Drăgușanu, dar doar dacă are motive întemeiate să creadă că fetița nu beneficiază de cele mai bune condiții de creștere și de îngrijire.

Victor Slav poate cere custodia fiicei pe care o are cu Bianca Drăgușanu

Avocatul Zeno Șuștac, coordonatorul grupului „Părinții Elevilor din România” a explicat, pentru impact.ro, în ce condiții ar putea Victor Slav să preia custodia fiicei de la Bianca Drăgușanu.

Justiția nu se înfăptuiește pe rețele de socializare sau la televizor ci în sălile de judecată, în urma administrării probatoriului. Codul Civil ne precizează că autoritatea părintească reprezintă ansamblul de drepturi şi îndatoriri care privesc persoana şi bunurile copilului. Aceste drepturi și obligații aparţin în mod egal ambilor părinţi. Când există neînţelegeri între părinţi cu privire la exerciţiul drepturilor sau la îndeplinirea îndatoririlor părinteşti, instanţa de tutelă hotărăşte potrivit interesului superior al copilului”, ne-a spus avocatul Zeno Șuștac.

Specialistul ia în calcul și existența unei înțelegeri între Victor Slav și Bianca Drăgușanu referitor la custodia micuței Sofia Natalia:

„În mod uzual, părinții exercită împreună si în mod egal autoritatea părintească însă aceștia se pot înţelege (cu respectarea unor condiții) cu privire la exercitarea autorităţii părinteşti sau cu privire la luarea unei măsuri de protecţie a copilului. Dacă unul dintre părinţi este decăzut din exerciţiul drepturilor părinteşti celălalt părinte exercită singur autoritatea părintească. Acest lucru se constată prin hotărâre judecătorească “dacă părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.” Până la un astfel de moment se pot face speculații și nimic mai mult. Cel acuzat de săvârșirea unei infracțiuni beneficiază de prezumția de nevinovăție.”

Victor Slav ar putea cere custodia fiicei într-un nou proces

Pentru a obține custodia fiicei lui, Victor Slav ar trebui să o dea în judecată pe fosta lui soție, Bianca Drăgușanu. Însă până acum, în ciuda oricăror probleme personale prin care a trecut Bianca Drăgușanu, Victor Slav a păstrat o relație amiabilă cu fosta lui parteneră de viață și a sprijinit-o ori de câte ori a fost necesar. În plus, Victor Slav a fost un tată exemplar până acum, fără să dea vreodată de înțeles că și-ar dori custodia deplină a fetiței lor.

„Orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăţiei sale printr-o hotărâre penală definitivă. Deși cutuma ar fi aceea de încredințare a minorului către mamă, în instanță, în funcție de particularitatea și specificul fiecărui caz, ținându-se cont de interesul superior al minorului, orice soluție este posibilă. Cine poate oferi cele mai bune condiții de creștere si educare? Aceasta este întrebarea la care instanța va avea de răspuns, indiferent de notorietatea părinților. De precizat că dreptul de avea legături personale cu minorul îi rămâne și părintelui căruia nu i-a fost încredințat minorul!”, a mai spus avocatul Zeno Șuștac.

Urmăriți Impact.ro și pe