EXCLUSIV. Un craiovean își filmează emisiunea la ”perdeluță”. A ”împrumutat” ideea lui Traian Băsescu? Ce mesaj are pentru fostul președinte

Simona Ecovoiu 26.01.2021, 16:31

Cătălin Ionuț Ene s-a adaptat pandemiei de coronavirus și, la vremuri grele, s-a retras de la posturile locale tv, unde realiza emisiuni de divertisment, și transmite, pe Facebook, din propriul apartament din Craiova, emisiunea #LaPerdeluțăÎnSufragerie. Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru impact.ro, simpaticul prezentator ne-a povestit despre show-ul pe care îl filmează doar cu banalul telefon mobil. Există vreo legătură între ”perdeluța” lui și a lui Traian Băsescu, fostul președinte al țării, care în 2013 devenise celebru cu mesajul de ”Adio” pentru colegii de partid? ”Între ce facem noi e o mare diferență”, susține Cătălin.

Ai mare succes, pe Facebook, cu emisiunea ta, #LaPerdeluțăÎnSufragerie, unde aduci invitați din toate domeniile, toată crema Craiovei. Cum ți-a venit ideea acestui proiect? Este unul de tranziție, la vreme de pandemie?

Emisiunea #LaPerdeluțăÎnSufragerie s-a născut anul trecut în starea de urgență, în aprilie, și a fost gândit ca un fel de One Man Show. Făceam revista presei.

Asemănarea dintre numele emisiunii tale și celebrul mesaj de adio, al lui Traian Băsescu, tot de la perdeluță, din 2013, pentru foștii colegi de partid, este oare pur și simplu întâmplătoare?

#LaPerdeluțăÎnSufragerie a venit ca inspirație de la Mircea Badea, el face La Măsuță. La început, nu am avut invitați, eram doar eu și prietenii de pe Facebook cărora le sunt recunoscător că mă urmăresc de foarte mulți ani

Catalin Ionut Ene a invitat-o pe solista Aurora Baran la el la emisiune
Catalin Ionut Ene a invitat-o pe solista Aurora Baran la el la emisiune

Ce vei face, totuși, dacă Traian Băsescu va susține că i-ai preluat ideea și, mai în glumă, mai în serios, îți va cere drepturi de autor?

La câte a făcut Traian Băsescu, asta mai lipsea. Treaba lui ce face, dar mă îndoiesc că a înregistrat #Perdeluța la OSIM și oricum eu am #LaPerdeluțăÎnSufragerie, e totuși o diferență.

Pe când un interviu și cu Traian Băsescu?

Nu m-am gândit neapărat să aduc vedete. La emisiunea #LaPerdeluțăÎnSufragerie vin mai mult oameni obișnuiți, care au diferite talente sau care au ceva de spus sau de arătat societății.

Ești singurul tău angajat. Cum e să n-ai șef și cât de greu e să convingi invitații să vină, nu la un post tv, ci în propria ta sufragerie?

Eu nu am șefi și nu am avut niciodată, oriunde lucrez sau am lucrat. Eu am doar colegi și „colegi pe poziții superioare”, eu așa îi numesc pe șefi. Chestia asta cu șefia e o mare problemă în țară asta.

Cu ce mijloce tehnice filmezi show-ul și când se difuzează? Cât te costă această producție?

Filmez cu telefonul și se difuzează în ce zi vreau eu, de comun acord cu invitații. Am încercat să o fac de luni până vineri, ca o emisiune tv, și până acum reușit. Nu mă costă nimic, poate doar timp, dar nu mă plâng, îmi place mult ceea ce fac.
Catalin Ionut Ene si Natasa Raab au lucrat, impreuna, la un post TV din Craiova
Catalin Ionut Ene si Natasa Raab au lucrat, impreuna, la un post TV din Craiova
Ai legat o prietenie foarte frumoasă cu doamna Natașa Raab, celebra actriță din reclama la lactate, care locuiește în Craiova. Ce mai face?

Natașa Raab este un om care a crezut în mine și a venit la toate emisiunile mele încă de la început în 2011. Eu am avut emisiuni la toate posturile tv din Craiova. Este o persoană deosebită, așa cum numai marii artiști pot să fie. Din păcate, noi, în România, avem o tradiție în a ne uita valorile. Trist…

Ți-a refuzat cineva invitația?
Pur și simplu îi întreb, dacă vor să vină, bine, dacă nu, nu. Nu îmi place să insist.

Nu ți-e teamă de coronavirus? Cum procedezi? Le iei invitaților temperatura, la intrarea în casă?

Nu mi-e frică de moarte. Știi, întotdeauna am considerat că omul care este pregătit oricând să moară, este pregătit oricând și să trăiască. Îi întreb, în general, pe cei cu care intru în contact, de sănătate, cum se simt.
Cătălin Ionuț Ene și Domnul doctor Lucrețiu Radu Coordonator Centrul de Vaccinare Spitalul Filantropia din Craiova
Cătălin Ionuț Ene și Domnul doctor Lucrețiu Radu Coordonator Centrul de Vaccinare Spitalul Filantropia din Craiova

Ți s-a întâmplat să se întrerupă curentul, în timpul vreunei transmisiuni în direct?

Din fericire, nu. Dar m-am gândit la lucrul ăsta, trec pe date mobile.

Ai lucrat și la posturi tv locale, te numeri printre persoanele foarte cunoscute din Craiova. Ce experiență ai în televiziune?

Am avut emisiuni la toate posturile tv locale, am realizat interviuri la Tele U, în 2011, la Oltenia 3 Tv am fost în 2012, la EuroSud Tv, în 2014la Tv Oltenia, în perioada 2015-2019, și la GTV, în perioada  2019-2020.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...