Ţara care va oferi gratuit teste covid-19 antigen. Se va întâmpla de la 1 aprilie

Stan Filon 22.03.2021, 17:36
Ţara care va oferi gratuit teste covid-19 antigen. Se va întâmpla de la 1 aprilie

Autoritățile din Grecia sunt decise să stopeze pandemia de coronavirus, iar una dintre măsurile adoptate recent va intra în vigoare de la 1 aprilie. Începând cu această dată, oamenii vor primi gratuit câte un test covid antigen pe săptămână.

Grecia este țara care va oferi gratuit teste covid-19 antigen

Grecii vor primi în fiecare săptămână un test covid antigen, pe baza buletinului. Oamenii vor merge la farmacie și vor solicita testul respectiv, în baza actului de identitate. Astfel pot fi depistate din timp cazurile noi de coronavirus, potrivit Greek Reporter.

”Este un instrument nou în lupta cu pandemia de coronavirus. Testele vor permite o mai bună monitorizare epidemiologică și, bineînțeles, prevenire”, a declarat biroul premierului grec Kyriakos Mitsotakis. Grecia se pregătește astfel pentru sezonul estival și vrea să țină cât se poate sub control numărul cazurilor noi de coronavirus, astfel încât să poată primi turiștii în siguranță. Anul trecut, Grecia a suferit enorm, din cauza pandemiei de coronavirus, care a făcut ca veniturile din turism să scadă vertiginos.

Grecia este tara care va oferi gratuit teste covid-19 antigen
Grecia este tara care va oferi gratuit teste covid-19 antigen

Cum sunt atrași turiștii

Informațiile și detaliile privind noile măsuri au fost anunțate de autoritățile elene, care susțin că Grecia va fi primul stat membru al UE care va oferi aceste teste întregii populații în mod gratuit. Cu toate acestea, Germania a anunțat de mai bine de doă luni că va oferi de la 1 martie teste gratuite populației.

”Începând de la 1 martie, toţi cetăţenii ar trebui să poată să fie testaţi gratuit de un personal specializat în teste rapide antigenice. Ele sunt de acum disponibile într-un număr suficient de mare pe piaţă.

Primăriile pot să ceară centrelor lor de testare sau farmaciilor lor să propună populaţiei aceste teste. Aceste teste pot contribui la siguranţa vieţii cotidiene, mai ales în şcoli şi în grădiniţe”, a precizat ministrul Sănătății, Jens Spahn.

Pe de altă parte, Grecia și Bulgaria încearcă să aducă cât mai mulți turiști în țară prin oferte care includ teste de coronavirus gratuite sau chiar zile de cazare gratuite! Unii hotelieri din nordul Greciei promit să le restituie românilor încă nevaccinați, sub formă de vouchere, o parte din costul testului RT-PCR, în contextul în care intrarea în țară este condiționată de un rezultat negativ de coronavirus. Voucherele vor avea o valoare de 20 sau 30 euro și vor putea fi folosite pentru servicii extra.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...