Exclusiv Surse: la 2.000 de cazuri, Bucureștiul va intra în carantină. Scenariul de care se teme până și Gabriela Firea

Alexandra Andrei 28.07.2020, 18:30
Exclusiv Surse: la 2.000 de cazuri, Bucureștiul va intra în carantină. Scenariul de care se teme până și Gabriela Firea

Cazurile de COVID 19 cresc alarmant de repede, iar Guvernul ia în calcul toate variantele posibile pentru ca România să nu ajungă precum Italia. Impact.ro are toate informațiile.

Cazurile de covid cresc alarmant de repede în România

Au trecut patru luni de la declanșarea crizei de coronavirus în întreaga lume. Au fost înregistrate, până acum, 16 milioane de infectări în întreaga lume și 640.00.000 de morți. În tot acest timp, România s-a numărat printre țările cel mai puțin afectate.

Însă, de mai bine de trei săptămâni, numărul de cazuri de COVID a început să crească alarmant. Astfel, în ultimele 24 de ore, pe teritoriul țării au fost înregistrate 1151 cazuri noi de infecții din 21.135 de teste efectuate. La nivelul țării, avem 47.053 de persoane infectate și 2239 de decese, însă situația pare să se înrăutățească pe zi ce trece.

Motivul este acela că nu se respect minime condiții de distanțare socială: cluburile sunt pline ochi, plajele la fel, oamenii nu se sfiesc să iasă în locuri aglomerate și puțini sunt cei care poartă mască. Echipe medicale din întreaga țară fac eforturi pentru a ține această pandemie sub control și pentru a salva cât mai multe vieți. Secțiile de terapie intensive sunt la capacitate maximă și am ajuns în stadiul în care se internează numai cazurile grave.

bucuresti, carantina, pandemie
Cazurile de covid cresc alarmant de repede în România

Se fac estimări și se iau măsuri pentru toate scenariile posibile

Ministerul Sănătății raportează zilnic evoluția situației și, împreună cu Guvernul României și cu secretarul de stat pentru situații de urgență, Raed Arafat, caută cele mai bune metode pentru a preveni situația îngrozitoare prin care a trecut Italia, care a înregistrat peste 40.000 morți până acum. Una dintre măsurile la care șefii statului se pregătesc este aceea de a restricționa ieșirea și intrarea în București, pentru o perioadă determinată de timp.

„Să fie clar, sunt doar discuții, propuneri și scenarii, nu este nicio decizie bătută în cuie. Este, însă, foarte posibil, ca la 2000 de cazuri să se închidă Bucureștiul,iar pe deasupra, purtatul măștii să devină obligatoriu și în spațiul public. Vom lucra în continuare, însă nu mai plecam in vacanțe, nu ne mai strângem la rude la țară, nu mai facem evenimente, nu mai ieșim în cluburi. Este singura șansă pentru ca situația să nu degenereze. Dacă oamenii nu vor înțelege că vom ajunge extrem de rău dacă nu păstrăm distanțarea socială, dacă nu avem niște minime condiții de igienă și dacă nu purtăm mască, atunci este posibil să întrecem Italia”, a declarat o sursă din mediul politic, pentru Impact.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...