EXCLUSIV

EXCLUSIV. Silviu Biriș, la 48 de ani, simte din nou fiorul dragostei: ”Admit că iau în calcul o nouă căsătorie. Am ascultat de cei mai bătrâni ca mine!”

Alexandru Catalan 06.10.2021, 20:49
EXCLUSIV. Silviu Biriș, la 48 de ani, simte din nou fiorul dragostei: ”Admit că iau în calcul o nouă căsătorie. Am ascultat de cei mai bătrâni ca mine!”

La cei 48 de ani pe care i-a împlinit chiar miercuri, 6 octombrie, Silviu Biriș, cunoscut actor al Teatrului Național ”Ion Luca Caragiale” din București susține că viața i-a oferit multe suprize plăcute până în prezent. Desigur, au fost și lucruri neplăcute, dar preferă să le pună în lumină pe cele pozitive. Iar unul dintre acestea e legat de viața sa personală și de faptul că pare a simți iar fiorii dragostei, chiar dacă nu mai e la prima tinerețe.

Absolvent și al Facultății de Teologie

”Admit că mă gândesc și la o posibilă căsătorie. Din nou. A trimis Dumnezeu pe cineva în viața mea și am decis să ascult și de cei mai bătrâni și mai înțelepți ca mine. Nu știu în acest moment dacă va avea loc sau nu. Nu vă pot spune asta. Dar am decis să-i dau o șansă. Nu o includ în viața mea, dar nici nu o exclud. Suntem oameni și nu știm ce se va întâmpla cu viețile noastre!”, a declarat Silviu Biriș pentru impact.ro.

Cunoscutul actor a terminat în vară și cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă ”Justinian Patriarhul”, secția pastorală, din București, depunând și un jurămînt de credință. A ales în cele din urmă să-și continue cariera de actor, însă nici în acest caz lucrurile nu sunt pare-se definitiv bătute în cuie, cum se spune.

Nepotul solistei de muzică populară Veta Biriş a divorțat în 2016 de Irina Cornișteanu, și ea o fostă actriță reconvertită în lumea managementului cultural, cu care are doi copii, David și Ema. Pentru o eventuală hirotonire, Biriș ar trebui să ceară o anume dispensă din partea Bisericii, întrucât divorțul s-a consumat cu ceva timp înainte ca el să fi conștientizat chemarea la calea celor sfinte.

”Când m-am apropiat de credință, de Biserică? Au fost momente când am simțit nevoia de Dumnezeu în viața mea. Nopți nedormite, gânduri, căutam răspunsuri pentru neînțelegerile mele. Liniștea mi-am găsit-o când mi-am dat seama că trebuie s-o caut în Cel de Sus. Încerc să mă fac plăcut lui Dumnezeu.

Ca mulți alții, am făcut greșeli mari în viață. Au fost momente când am simțit că sunt la pământ, am simțit nevoia de a fi mângâiat, să fiu iubit, cred că atunci am început să mă apropii de biserică”, a declarat cândva actorul pentru revista ”Taifasuri”.

Silviu Biriș, la 48 de ani, simte din nou fiorul dragostei
Silviu Biriș, îmbrăcat în haine preoțești, o imagine încă unicat a îndrăgitului actor al Naționalului bucureștean

Alegerea lui Biriș

În cazul că va decide să facă acest pas și să se dedice cu totul preoției sau călugăriei, Silviu Biriș va intra în grupul de artiști care, după 1989, au preferat să renunțe la actorie în favoarea slujirii lui Dumnezeu și a Bisericii. Au mai ales această cale Dragoş Pâslaru, Mariana Buruiană, Răzvan Ionescu, Ovidiu Cuncea sau Mihai Coadă.

Altfel, Silviu Biriș a mai declarat pentru impact.ro că până în prezent primul și cel mai recent film din cariera sa au fost și cele care l-au influențat cel mai mult. Este vorba despre ”Crucea de Piatră”, regizat de Andrei Blaier, din 1994, și ”Octav”, din 2017, al lui Serge Ioan Celebidachi.

”Și la primul, și la ultimul am jucat în compania unor mari actori. Unul dintre momentele care m-au marcat a fost filmarea cu Gheorghe Dinică, la  „Crucea de piatră”. Era într-o dimineață, pe o stradă din București al cărui nume l-am uitat. M-am dus glonț spre Dinică și l-am salutat.

El m-a întâmpinat cu o întrebare la care pe moment nu am știut ce să răspund. „Auzi, nu ai la tine niște murături, niște castraveți murați?”. La 18 ani nu am înțeles gluma, dar e clar că nu am uitat-o până în ziua de azi. Și nici n-o voi uita!”, ne-a povestit cu mult amuzament Silviu Biriș din amintirile sale pe platourile de filmare.