EXCLUSIV. Secretul lui Dan Helciug pentru un Revelion de vis. Ce sunt sarmalele făcute la opt mâini

Carmen Andrei / 31.12.2020, 18:58

În lipsa concertelor, la vreme de pandemie, artiștii și-au dedicat mai mult timp familiei și treburilor casnice, iar în bucătărie au intrat cu mult mai des. Este și cazul lui Dan Helciug, care ne-a făcut o demonstrație de gătit, cu doar câteva ore înainte de petrecerea de Revelion. Pe masa îmbelșugată, din căsuța de la țară, unde s-a retras alături de soție și de cei doi copii, el s-a transformat într-un adevărat Chef. Dar are și ajutoare de nedejde, pe Luca (13 ani) și pe  Ruxandra (6 ani), simpaticii lui copii, care adoră să se bată cu făină și să guste din nuca pisată pentru cozonac. Dan Helciug le urează cititorilor Impact.ro un an mai bun, fără emoții, și le dăruiește o ședință foto amuzantă, realizată la cratiță, în care demonstrează că totul se poate transforma brusc într-o distracție pe cinste.

Dan Helciug a spus care este secretul unui Revelion de vis

Dan Helciug s-a pregătit ca la carte pentru masa de Revelion, în meniu fiind incluse tradiționalele sărmăluțe cu mămăliguță, dar și cozonacul cu nucă. Poate că treaba ar fi mers șnur, dacă nu  ar fi intervenit și cei doi copii ai artistului, care au transformat bucătăria din modesta lor căsuță de la țară, într-un adevărat câmp de luptă. La sfârșit, soția lui Dan a avut de strâns, de parcă ai ei ar fi gătit pentru un batalion.

”Au gătit ei trei, s-au amuzat teribil, este bine că mai uităm de necazurile la vreme de pandemie. Noi am locuit aproape tot anul la țară, aici e aer curat, copiii pot alerga prin curte”, a declarat, pentru impact.ro, Elena, soția artistului Dan Helciug, solistul trupei ”Spitalul de urgență”.

Dan Helciug a spus care este secretul unui Revelion de vis
Dan Helciug a spus care este secretul unui Revelion de vis

”Sarmalele se rulează și se așază într-o oală mare de lut, pe un pat de crenguțe de cimbru”

Dan se mândrește cu sarmalele făcute la opt mâini, alături de cei doi copii năzdrăvani și de soție. El ne-a dezvăluit și secretele rețetei: ”Iată compoziția: 1kg de carne, o varză mare murată, 100 g orez, 2 cepe, grăsime de găină de casă, slănină, bulion. Noi punem și un ou. Carnea se amestecă cu orezul fiert, ceapa tăiată mărunt, bulionul și oul. Foile de varză se taie cât vrei de mari, se rulează și se așază într-o oală mare de lut, pe un pat de crenguțe de cimbru, varză tocată, pastă de roșii, boabe de piper, două foi de dafin.

Ca să îi dea gust se adaugă grăsime de găină de casă sau porc. Se pun sarmalele, se umple vasul cu apă cât sa le acopere. Se fierb la foc mic timp de 2 ore: ”Nu vă rămâne decât să-i răsfățați pe cei dragi cu aceste bunătăți. Le urez cititorilor impact.ro multă sănătate, un an mai bun, în care viața să revină la normal și un sincer ”La mulți ani!”.

Dan Helciug își laudă frumoasa soție, regizor de profesie. ”Ea gătește mai bine, eu sunt doar ucenicul ei!”

Solistul Dan Helciug laudă însă și talentul culinar al soției Elena: ”Ea găteşte foarte bine, face o delicioasă mâncare cu mărar. Se toacă mărunt, se pune la fiert cu sos de roşii și cu ceapă verde. Și mai are o mâncare din orez la cuptor cu cartofi şi cu ouă pe deasupra, dar și piure cu ouă fierte şi cu brânză rasă.

E mai bună decât mine, e clar, eu încă învăț de la ea, sunt ucenicul ei”, ne-a spus acesta. Dan a avut, de-a lungul vremii, probleme cu greutatea corporală. A reușit însă, acum câțiva ani, să scape de 15 kilograme, evitând prăjelile și dulciurile. De atunci se străduiește să aibă un stil  de viață sănătos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI