Exclusiv: Mugur Mihăescu, la un pas de faliment, cu localurile din Centrul Vechi: „Am urlat, am strigat, parcă sunt blestemat!”. Câți bani a pierdut în pandemie

Alexandru Catalan, Ioana Nicolae 29.03.2021, 19:33
Exclusiv: Mugur Mihăescu, la un pas de faliment, cu localurile din Centrul Vechi: „Am urlat, am strigat, parcă sunt blestemat!”. Câți bani a pierdut în pandemie

Mugur Mihăescu, alias “Garcea”, a obosit să se mai lupte cu pandemia de COVID-19, dar și cu autorităţile, care nu i-au dat o mână de ajutor. Acum, afacerea sa, cu localurile din Centrul Vechi din București, este pe butuci. Nu mai găsește soluții, iar pierderile financiare înregistrate sunt majore, de peste un milion de euro. Actorul din ”Vacanța Mare” ne-a povestit, în exclusivitate pentru impact.ro, despre toate aceste necazuri interminabile.

”Garcea” Mugur Mihăescu, la un pas de faliment, cu localurile din Centrul Vechi: „Am urlat, am strigat, parcă sunt blestemat!”. Câți bani a pierdut în pandemie

În urmă cu mai bine de zece ani, Mugur Mihăescu (53 de ani) se lansa, cu mare tam-tam, dar şi cu multă încredere, în industria ospitalităţii, înființând primul pub de influenţă britanică, la Bucureşti, ‘‘St. Patrick‘‘. Îşi alesese cu grijă locul, în Centrul Vechi, convins fiind că şi vadul, nu doar amatorii de distracţii, glume bune şi băuturi fine, avea să-l ajute! Avea în minte să-şi ducă afacerea şi la Craiova, dacă lucrurile aveau să evolueze favorabil. Împreună cu fratele său, Liviu, Mugur Mihăescu mai deschise alte două localuri, ‘‘Party Room‘‘ şi ‘‘Kilkeny‘‘. O vreme, zeiţa afacerilor i-a ocrotit din plin, iar afacerile au mers strună. Totul, până în martie 2020, odată cu declanșarea pandemiei de coronavirus.

”Am strigat, am urlat, am ieşit la manifestaţii, am scris pe Facebook, am apărut la televizor şi nimic. Statul m-a ignorat cu desăvârşire”

Mugur ne-a mai spus:

A trecut un an de când strig ca un nebun că restaurantele şi terasele, adică o mare parte din cei ce lucrează în HoReCa, nu vor avea mari şanse de supravieţuire dacă nu primesc ajutor. Ei bine, după un an, nu ştiu ce să mai fac. Am strigat, am urlat, am ieşit la manifestaţii, am scris pe Facebook, am apărut la televizor şi nimic. Statul m-a ignorat cu desăvârşire. Şi nu mă refer la mine în primul rând, aici. Mă refer la toţi cei care au avut proasta inspiraţie să-şi lanseze afaceri într-un domeniu faţă de care statul român a dovedit din plin cât de mult îi pasă. Adică nu-i pasă!

El mai spune că s-a bucurat totuşi de “atenţia” fanilor, care au ţinut, prin diverse mesaje, “să-l încurajeze”:

Cândva, peste ani, când va trece pandemia asta nenorocită, am să încerc să realizez ce s-a întâmplat. Şi, totuşi, nu ştiu dacă voi fi în stare să înţeleg nu doar nepăsarea autorităţilor, care s-au uitat absolut senin cum le-au dispărut sute de mii de locuri de muncă, iar tot atâţia români s-au descurcat cum au putut, fiecare dintre ei, cât mai ales reacţia celor din jur, una care mi-a lăsat mai mult decât un gust amar!

Mugur Mihăescu, alături de Smiley
Mugur Mihăescu, alături de Smiley

Mugur Mihăescu, despre decizia autorităților de a închide localurile la ora 18.00: ”Parcă m-ar fi blestemat cineva”

El spune că cea mai recentă decizie a autorităţilor, prin care terasele se închid la ora 18.00, e o nouă lovitură dată afacerii sale.

Am încercat să redeschid măcar unul dintre pub-uri, cu un număr extrem de redus de angajaţi. Să fie aşa, ca un fel de ultimă insulă în care să încerci să te bucuri de viaţă chiar dacă ea te înghionteşte şi-ți oferă doar acrituri şi multă bătaie de cap! Dar nici asta nu a mers! Parcă m-ar fi blestemat cineva!, precizează fosta vedetă PRO TV.

Potrivit aprecierilor sale, Mugur Mihăescu a pierdut mai mult de 1,5 milioane de euro în ultimele 12 luni, ca urmare a efectelor regulilor de protecţie sanitare impuse de către autorităţi.

Urmăriți Impact.ro și pe