EXCLUSIV. De ce fug avocații de Gheorghe Dincă. Ce le face ”monstrul din Caracal”. ”Nu pot să mai accept”

Alexandru Catalan 07.12.2020, 15:41
EXCLUSIV. De ce fug avocații de Gheorghe Dincă. Ce le face ”monstrul din Caracal”. ”Nu pot să mai accept”

Celebrul caz Caracal intră în nouă fază! Cel de-al patrulea avocat al apărării inculpatului Gheorghe Dincă a depus cererea în instanţă în vederea ieşirii din acest dosar. Avocatul Marian Voinea, membru al Baroului Olt,  spune că a luat această decizie după o matură chibzuinţă, dar şi în lumina unor evenimente nefericite care l-au afectat personal.

Astfel, Gheorghe Dincă s-a plâns instanţei că actualul său avocat, Marian Voinea, nu-i acordă asistenţa juridică necesară, acesta fiind în consecinţă amendat cu suma de 1.000 de lei de către judecătorul de caz. La rândul său, Marian Voinea a negat acuzele care i s-au adus din partea propriului client, dar nu a reuşit să evite sancţiunea primită, pe care însă a şi contestat-o, la rândul său.

Dezbaterea procesului Monstrului de la Caracal, cum a fost numit Gheorghe Dincă, acuzat de crimă dublă, dar şi de viol şi de trafic de minori, se face în prezent cu sala închisă, prin decizie judecătorească.

A depus o cerere de contestare a amenzii primite după plângerea lui Gheorghe Dincă

‘‘Ca avocat mă simt obligat să-i asigur integritatea drepturilor sale procesuale şi legale şi îi respect prezumţia de nevinovăţie‘‘, a declarat pentru impact.ro Marian Voinea. El ne-a confirmat că a depus o cerere prin care-şi anunţă retragerea din acest caz ca avocat al apărării, dar spune că va continua să fie la fel de implicat în proces până în momentul în care instanţa îi va accepta cererea de renunţare la a-l mai reprezenta pe Dincă. El spune că actualul său client e un tip aparte, dar că-şi ‘‘va face datoria în limita mandatului oferit de lege‘‘.

În opinia sa, ‘‘toţi avocaţii apărării de până acum au fugit înfricoşaţi de persoana acuzatului‘‘. ‘‘Am încercat să vorbesc cu el şi i-am explicat că există un adevăr peste care nu poţi trece şi care spune că . Dacă nu o faci rişti foarte mult. Cum pot să-l apăr dacă nu cunosc anumite lucruri care pot răsturna oricând cazul?, s-a întrebat retoric actualul avocat al apărării.

De ce fug avocatii de Gheorghe Dinca. Ce le face
De ce fug avocatii de Gheorghe Dinca. Ce le face

Avocaţii cred că ”Monstrul din Caracal” nu se va grăbi să spună instanţei adevărul

‘‘Impresia mea personală e că omul acesta nu are intenţia de a spune adevărul‘‘, a adăugat Marian Voinea, care a precizat însă că are totală încredere în justiţie şi în decizia ei finală pe acest subiect, chiar dacă va dura o vreme până se va ajunge la concluzia finală. ‘‘Gândiţi-vă că sunt 47 de volume în acest dosar. Trebuie să fii un fel de Einstein să le citeşti şi să faci tot felul de conexiuni pentru  a scoate la suprafaţă adevărul!‘‘, a mai spus Voinea.

La rândul său, avocatul familiei Melencu, Carmen Obârşanu, spune şi ea că are senzaţia că Gheorghe Dincă nu face altceva decât să încerce să tergiverseze din toate puterile sale bunul mers al procesului. ‘‘E un om care încearcă să te intimideze şi care nu ezită să apeleze la expresii jignitoare pentru a-şi atinge scopul. Mai mult, dacă vede că nu-i cedezi se enervează şi începe să urle şi să te împroaşte cu înjurături. Eu nu mă tem de el şi-mi doresc să aflăm cât mai curând adevărul!‘‘, a declarat Obârţanu pentru impact.ro.

Olteanul Gheorghe Dincă a devenit cunoscut românilor la 27 iulie 2019, dată la care s-a născut cazul din Caracal în urma căruia au fost ucise două adolescente Alexandra Măceşeanu şi Luiza Melencu. Dincă, principalul suspect, a declarat şi ulterior retractat afirmaţiile potrivit cărora le-ar fi răpit şi ucis pe cele două fete. La un moment dat  ar fi afirmat ‘‘că vor cădea capete mari dacă el va spune adevărul‘‘.

În prezent, Gheorghe Dincă se află închis la Penitenciarul de maximă siguranţă din Craiova, singur în celulă şi supravegheat cu multă atenţie, întrucât la finele anului trecut ar fi încercat să se sinucidă. În acelaşi dosar cu Gheorghe Dinică mai este judecat şi Ștefan Risipițianu, unul dintre vecinii săi, considerat complice, ambii fiind acuzaţi de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol și profanare de cadavre. Dosarul este judecat de către Tribunalul Olt.

Urmăriți Impact.ro și pe