Alex Erlich, acrobatul care a căzut de la nouă metri la Circ, a murit. Spera să revină pe scenă cât mai curând: ”Simțeam cum sunt tras în lumea de dincolo”

Carmen Andrei, Ioana Nicolae 23.03.2021, 14:59

Acrobatul Alex Erlich (26 de ani), premiat la cele mai importante competiții din lumea Circului, inclusiv în Monte Carlo, a ținut cu sufletul la gură o țară întreagă, după accidentul suferit pe 5 februarie 2021, în timp ce se antrena pentru numărul ”Roata Morții”.

Update, 23 martie 2021. Din păcate, accidentul prin care Alex Erlich a trecut în luna februarie a acestui an i-a fost fatal acrobatului. Acesta căzuse în gol de la o distanță de nouă metri, în timpul unui antrenament la Circ. Cea care a făcut anunțul tragic a fost Anca Florea, printr-o postare pe contul său de Facebook.

Alex Erlich n-ai sa stii niciodata cit de rau imi pare… sa te primeasca Dumnezeu in lumina… Sa stralucesti si-n cer cum ai stralucit aici RIP. Unii oameni ard ca o flacara si trec asa, luminosi… in mare viteza, prin viata noastra. Cit sa raminem cu retina putin arsa si cu sufletul smuls… ca dupa explozie. Bine, si dupa? Cinic, dupa, the show must go on, a scris Anca Florea pe Facebook.

Acrobatul care a căzut în gol de la 9 metri a făcut primele declarații

Nimeni nu-i dădea atunci mari șanse de supraviețuire, dar iată că Alex este și va rămâne un învingător: ”Strigătul disperat al iubitei mele, Mioara Igna, m-a întors la viață. Am deschis ochii, m-am chinuit să respir, știam că, dacă nu fac asta, voi muri. Simțeam cum sunt tras în lumea de Dincolo”, sunt mărturisirile-șoc ale lui Alex, oferite în exclusivitate pentru impact.ro, în primul interviu acordat după accidentul care era să-l coste viața.

Alex Erlich este plin de optimism, în ciuda accidentului care era să-l arunce în ghearele morții, și speră să revină cât mai curând în arena Circului, unde se simte împlinit și apreciat. Nu dorește publicitate, și-ar fi dorit ca acest caz să nu fie atât de mediatizat, fiind, pe cât de talentat, ca acrobat, pe atât de modest, ca om. Își amintește perfect ce s-a întâmplat în acea zi, care putea fi însă și ultima: ”M-am prăbușit de la 9 metri, s-a desprins o carabină, de la sistemul de siguranță, în timpul antrenamentului la ”Roata Morții”.

Acrobatul care a cazut in gol de la 9 metri a făcut primele declaratii
Acrobatul care a cazut in gol de la 9 metri a făcut primele declaratii

”Ei m-au salvat”

Când am căzut, am simțit o durere puternică în tot corpul, am suferit o hemoragie externă, simțeam cum o forță mă trage în lumea de Dincolo, simțeam că mor. Mă aflam între două lumi, agonizam. La un moment dat, am auzit strigătul disperat al iubitei mele, Mioara, care se afla lângă mine, în acea zi, la antrenament, alături de alt acrobat, Crinu Marinof. Ei m-au salvat. Mioara mă striga: ”Alex, nu pleca, nu mă lasă, respiră!”.

Am deschis ochii și trăgeam aer în piept, mă chinuiam să nu-mi pierd cunoștința. Salvarea a venit după 11 minute, iar din acele momente nu mai știu nimic. M-am trezit după trei zile de comă indusă. Am fost operat la piciorul drept, mi s-au montat o tijă și două șuruburi, pe care medicii mi le vor scoate însă, după șase luni”, ne-a mai povestit acrobatul Alex Erlich.

 ”D-abia aștept să revin la numărul meu preferat, ”Roata morții”, deși în timpul antrenamentului era să-mi pierd viața. Nu mi-e frică”

Alex a avut zile, se simte bine acum, și recunoaște că Mioara, femeia pe care o divinizează, este îngerul lui păzitor: ”Dacă nu era lângă mine, să mă cheme, să mă strige, eram mort acum. Ei îi datorez viața mea. Acum, mă răsfață, sunt acasă, fac recuperare la piciorul operat, timp de 6 săptămâni trebuie să stau cuminte, a trecut deja o lună de la operație. Merg cu ajutorul unui cadru, evoluez bine. Am ochiul inflamat și sunt cam răgușit, de la intubare, dar nu e ceva grav, îmi va reveni vocea, iau niște pastile”, ne-a mai dezvăluit Alex. E nerăbdător să revină în arena Circului: ”Nu am coșmaruri, în urma accidentului, nu am nevoie de un psiholog, sunt puternic, d-abia aștept să revin la numărul meu preferat ”Roata morții”, chiar dacă, în timpul antrenamentului, m-am prăbușit de la 9 metri. Circul este viața mea, noi, acrobații, suntem căliți, știm că există și riscuri, ni le asumăm!”.

Alex ne-a oferit și câteva detalii despre numărul lui de acrobație, numit, atât de înfricoșător, ”Roata Morții”: ”Este un număr de adrenalină maximă și în primul rând trebuie să ai curaj, este cel mai greu numărul de circ deoarece trebuie să nu ai frică deloc și trebui să fii conștient că pericolul este la un pas distanță, trebuie să învârți tu roata, altfel te învârte ea”.