EXCLUSIV Mămica-eroină Raluca Blejușcă, ex-Angels, interviu savuros despre viața cu cinci copii, în pandemie: ” Ei te storc de energie, ei te încarcă la loc!”

Simona Ecovoiu 15.12.2020, 14:16

Mămica-eroină Raluca Blejușcă, ex-Angels, interviu savuros. Raluca Blejușcă (34 de ani), fosta solistă a trupei ”Angels”, care în adolescență a dat lovitura cu refrenul ”Așa-s băieții, umblă numai după fete”, este o mămică de nota zece.

Mămica-eroină Raluca Blejușcă, ex-Angels, interviu savuros

Ea a povestit, în exclusivitate pentru impact.ro, despre cei cinci copii ai ei, Serafim – 12 ani, Casian – 10 ani, Emilian- 6 ani, Maria – 8 ani  Anastasia – 3 ani), pe care îi adoră, despre soțul iubit, de profesie procuror, dar și despre colaborarea pe plan muzical cu vedeta tv Mihai Morar. Cum e o casă cu cinci copii? ”Plină și de veselie, dar și de mici certuri, conflicte care izbucnesc așa, deodată, de la orice lucru minor. Eu trebuie în permanență să găsesc soluția potrivită de a ieși din încurcătură”, ne-a spus Raluca.

”Părinții trebuie să găsească mijloacele potrivite de a îi distrage, de a petrece timp mai mult cu ei, pentru socializare și dezvoltarea afecțiunii, emoțiilor, să nu devina mici roboței”

Ai cinci copilași frumoși-foc, buni de reclamă. Cum arată o zi din viața ta, la Tulcea? Când te trezești și când reușești să mai adormi? Care sunt micile tale răsfățuri?

Timpul meu este, într-adevăr, în mare parte alocat lor…Și mă răsfăț în studio, cu toate activitățile mele muzicale, cu orele de canto, am de gând să merg în curând și la sală, pentru tonifierea corpului. Mergem destul de des în mici plimbări cu copiii la munte, la mare. În ceea ce privește munca la studio, nu e deloc ușoară, dar pe mine mă relaxează în comparație cu greul de a crește cinci copii. În schimb, tot maternitatea mă împlinește mai mult…e….cum să spun…epuizant de frumos…ei te storc de energie…ei te încarcă la loc…

Acum, cu orele online, e o situație cu care nu eram învățată…dar reușim să ne descurcam deși, de multe ori terminăm temele noaptea târziu. Fiecare își face orele în camera lui, doar Anastasia, cea mică, îi așteaptă în fiecare zi nerăbdătoare să termine pentru a se juca apoi cu ei. Prin joacă, ei se reconectează repede la viață. Mai dureros mi se pare pentru cei care nu au frați pentru că timpul prea mult în fata ecranelor vă avea repercusiuni asupra minții și comportamentului lor în timp. Dar părinții trebuie să găsească mijloacele potrivite de a îi distrage, de a petrece timp mai mult cu ei, pentru socializare și dezvoltarea afecțiunii, emoțiilor, să nu devina mici roboței.

Copiii sunt măricei deja, cu ce te ajută la treburile casei?

Cel mare (Serafim, 12 ani) mai aspiră, mai spală vasele. Maria (8 ani) mă surprinde mereu cu aranjatul lucrurilor prin casă, în rest, cam tot greul cade pe mine și pe soțul meu. De când cu pandemia, nici doamna care ne mai ajuta înainte nu prea mai poate veni așa că nu e ușor, dar ne descurcăm.

Mamica-eroina Raluca Blejusca, ex-Angels
Raluca, alături de cei cinci copii: Serafim – 12 ani, Casian – 10 ani, Emilian- 6 ani, Maria – 8 ani Anastasia – 3 ani

Cum arată o casă cu 5 copii? Au camerele lor? Au telefon mobil? Sunt moderni, din punct de vedere tehnologic? Ce interdicții au?

O casă cu mulți copii este o casă plină și de veselie, dar și de mici certuri, conflicte care izbucnesc așa, deodată, de la orice lucru minor. Eu trebuie în permanență să găsesc soluția potrivită de a ieși din încurcătură. Dar, de multe ori, îi las și pe ei să își rezolve conflictele, pentru că astfel se maturizează, își înțeleg mai bine limitele și creștem din toate punctele de vedere cu toții împreună. Noi îi creștem pe ei, dar cred că și invers, e o dezvoltare reciprocă. Am amânat cât am putut momentul când să le iau un telefon mobil.

Deocamdată doar cei doi băieți mai mari (Serafim-12 ani și Casian –10 ani) au, dar au și tabletă. Televizorul îl lăsăm mai mult fără cablu pentru că petrec deja prea mult timp în fața ecranelor, mai ales de când cu școala online. Dar avem foarte multe desene animate pe DVD-uri, filme documentare, filme istorice, filme cu anumite drame din care au de învățat fel de fel de lucruri. În general, sunt conectați la tot ceea ce înseamnă tehnologie. Încerc să le fac un program de stat în fața ecranelor. Ce e mult dăunează, clar! O spun din experiență!

”Dintre toți, cea mai mică, Anastasia, e clar înclinată spre muzica, își ține singură ritmul melodiilor cu pălmuțele și chiar ritmuri mai dificile, nu ritmuri ușoare de copii”

Spune-ne câteva lucruri despre fiecare micuț. Ce meserii vor? Care e talentat la desen, la muzică, ce pasiuni au?

Serafim e bun cam la toate materiile de la școală, dar e mai înclinat spre română, limbi străine și informatică. Casian e energicul casei, a făcut și karate într-o perioadă, am de gând să îl dau la tobe pentru a-și mai elimina din așa multă energie. Maria e pasionată de balet și sperăm să reia cursurile de balet când se va mai lămuri cu pandemia. Emilian (aproape 6 ani) și Anastasia (3 ani și jumătate), cei mai mici deocamdată, se joaca mult, facem tot felul de activități în casă, desenăm, povestim, dansăm cu toții pentru a întreține o atmosferă veselă în casă. Dintre toți, cea mai mică e clar înclinată spre muzica, își ține singură ritmul melodiilor cu pălmuțele și chiar ritmuri mai dificile, nu ritmuri ușoare de copii. Anastasia cântă toată ziua prin casă și cântă aproape perfect toate notele, fără să falseze.

Îți mai dorești alți moștenitori?

Da…de multe ori îi spun soțului că parcă aș mai vrea un copil. Pe al șaselea. De fiecare dată când ultimul copil a împlinit 2 ani și un pic, am început să îmi doresc din nou un alt copil. Sunt, cred, dependentă de copii. I-am și alăptat până aproape de doi ani pe fiecare și practic am fost mereu într-o legătură și fizică, nu doar emoțională, cu ei, ani întregi. Mi-a intrat în toată ființa mea maternitatea. Deocamdată nu sunt însărcinată pentru că încă ne simțim tare obosiți pentru al șaselea copil (e o munca fantastică cu toți 5) dar cine știe, nu zicem nu…

”Cu Monica, fosta colegă din Angels, am păstrat legătura prin telefon. Chiar dacă nu avem un mod de gândire asemănător, știu că oricând ar sări pentru mine dacă aș avea nevoie”

 ”Așa-s băieții, umblă numai după fete”-era refrenul piesei care ți-a adus consacrarea pe plan muzical. Cum mai sunt acum băieții, dar fetele? Ai mai păstrat legătura cu fosta ta colegă din trupa Angels?

Nici atunci nu știam cum sunt băieții, deși cântam acea piesă. Cântam ceea ce gândeau alții pentru noi. Aveam doar 13 ani când am debutat în trupa Angels…Și nici nu prea am știut nici apoi cum sunt băieții, în general. Nu am avut decât un singur prieten înaintea soțului, am fost foarte cuminte așa că nu sunt vreo expertă. Într-adevăr, mă curtau mulți băieți dar eu mă îndrăgosteam repede și îmi trecea la fel de repede. Până l-am întâlnit pe Ionuț, soțul meu, și cu el a fost altceva. Dragostea pentru el nu îmi mai trece. Cu Monica am păstrat legătura prin telefon. E un om deosebit. Chiar dacă nu avem un mod de gândire asemănător, știu că oricând ar sări pentru mine, dacă aș avea nevoie.

”Eu și soțul meu am cuminți amândoi, am avut o relație curată până în momentul căsătoriei. La 20 de ani m-am căsătorit fiindcă deja nu mai putea să mă aștepte să cresc”

Soțul tău e procuror. Ați corespondat prin mesaje timp de trei ani până în momentul în care ați ajuns la altar. Cum v-ați cunoscut? Și ce admiri la jumătatea ta?

Pe soțul meu l-am cunoscut la vârstă de 15 ani jumătate, la nunta surorii mele. Ionuț era cel mai bun prieten al soțului surorii mele. A fost dragoste la prima vedere pentru amândoi, o dragoste pe care am cultivat-o apoi prin scrisori multe, cu poezii compuse special pentru mine, cu lacrimi pe scrisori, cu telefoane care durau ore întregi, cu mici întâlniri pe la munte pe care le făceam de vreo 3 ori pe an. Dar eram cuminți amândoi, am avut o relație curată până în momentul căsătoriei. La 20 de ani m-am căsătorit fiindcă deja nu mai putea să mă aștepte să cresc.

Între noi e diferență de 6 ani și jumătate și ne iubim din ce în ce mai mult, din ce în ce mai altfel, suntem la o etapă foarte frumoasă a relației noastre. Avem deja 14 ani de căsătorie. Admir multe la el. În primul rând, sunt topită după ochișorii lui albaștri și în rest am învățat să fiu puternică lângă el. E foarte determinat când își propune să facă lucruri mari, e jertfelnic, foarte responsabil, un tată minunat, e trup și suflet pentru copiii lui, îmi arată zilnic prin mici gesturi cât mă iubește, e afectiv, blând, sensibil și un bun profesionist la locul de munca.

Ai menționat pe Facebook că, acum 8 ani, pe 8 octombrie, exact de nașterea Mariei, soțul reușea să obțină examenele de intrare în magistratură. Apoi, tot de ziua ei, a obținut o altă mare reușită profesională. Crezi în numerologie, în destin?

Nu cred în numerologie, nici în destin. Cred că fiecare are în fiecare clipă o libertate uriașă de a face lucruri. Dacă aș crede în destin ar fi ca și cum aș crede că Dumnezeu îți prestabilește ce vei face. Nu… Dumnezeu știe dinainte tot ceea ce vei face și el doar te ghidează spre o cale bună în măsura în care te lași ghidată de el. Un singur lucru nu poate face Dumnezeu și anume să intervină în libertatea ta. Ești infinit de liber dar în același timp Dumnezeu cunoaște toate mișcările tale, e clipă de clipă lângă tine, trebuie doar să ai inima deschisă spre a simți ceea ce se întâmplă în viață ta. În acea postare am vrut să subliniez faptul că de fiecare dată când s-a mai născut un copil, Dumnezeu a făcut alte minuni în viață noastră, au fost progrese vizibile profesional, financiar, de toate felurile. Fiecare copil aduce cu el câte o binecuvântare, noi trebuie doar să vrem să fim din ce în ce mai buni. Doar voința e a noastră. Restul vine de sus dacă ești dispus să dăruiești.

Ai absolvit  Facultatea de Asistență  Socială-Sociologie și ai un Master cu specializarea ”Consiliere în Asistență  Socială”. Lucrezi în domeniu? Ce proiecte ai?

Nu am lucrat încă în domeniul Asistenței Sociale, dar strecor în muzica mea teme sociale, cânt o muzică cu mesaj, nu doar despre iubire. Mai degrabă mă văd împletindu-le prin tot felul de colaborări cu oameni implicați social. Cum s-a întâmplat de altfel cu doamna Andreea Marin când am cântat la Gala Zetta și când am participat la Gala Atypic Beauty. Adică mi-ar plăcea să fiu prezentă prin muzica mea și nu numai la tot felul de proiecte sociale. Dar, în timp, sigur se vor concretiza și astfel de lucruri frumoase pentru că mi le doresc.

”Mergem cu toții să ne spovedim, să ne împărtășim de Sărbători, ceea ce contribuie enorm la armonia casei”

Vin Sărbătorile, vă dorim și noi un An Nou, fericit, cu împliniri. Cum veți petrece? Gătești bunătăți, cozonac sau sarmale? Ce bunătăți nu vor lipsi de pe masă?

În fiecare an în care nu am putut ajunge de Sărbători la părinți (pentru că ai mei stau în Mangalia și socrii în Bacău) ne-au trimis ei toate bunătățile. Așa că nu ne-a lipsit nimic niciodată: nici sarmale, nici cozonac, nici tot felul de bunătăți din porc. Iubim tradițiile și mâncărurile tradiționale, deși de obicei nu suntem mari consumatori de carne. Dar gătesc de toate, m-am specializat în toate (deși când m-am căsătorit nu știam nici să curăț cartofi). Mergem la biserica de Crăciun și nu doar de Sărbători. Avem o relație strânsă cu duhovnicul nostru pentru că el e cel care ne ajută să aducem lumina acolo unde sunt prea multe umbre în sufletele noastre. Mergem cu toții să ne spovedim, să ne împărtășim de Sărbători, ceea ce contribuie enorm la armonia casei.

Povestește-ne despre colaborarea cu ”Tronos”, cel mai mare grup de muzică bizantină..

Ar fi trebuit pe 9 decembrie să filmăm la Catedrală, dar mă chinuiam cu o febră mare din cauza unei gripe puternice. Acum sunt bine. Colaborarea dintre mine și ”Tronos”, cel mai mare grup de muzică bizantină al Patriarhiei Române, va continua. În lunile care urmează avem de gând să vă facem o surpriză tare frumoasă prin filmarea unui videoclip la o melodie specială care să aibă ecou în sufletele oamenilor…

Ai mare succes cu piesa „Iubește iubirea” , pe versurile lui Mihai Morar, fostul prezentator al emisiunii ”Răi, dar buni!”. Nu mulți știu că el este și un poet talentat. Cum a decurs colaborarea?

Melodia ”Iubește iubirea” a plăcut tare mult oamenilor. Și Mihai Morar a fost deosebit de încântat și emoționat când m-am dus în emisiunea lui cu această melodie și cu un videoclip…Nu s-a așteptat…a fost o surpriză pentru el, iar mie reacția lui minunată mi-a bucurat sufletul mult timp. Când am citit versurile poeziei ”Iubește iubirea” am auzit efectiv linia melodică în mintea mea. L-am sunat imediat pe Adrian Stavian, compozitorul cu care lucrez încă din perioada trupei Angels, și împreună cu el am terminat de compus această melodie deosebită. Postările lui  Mihai Morar reprezintă pentru mine de multe ori o sursă de inspirație…

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...