EXCLUSIV. Horia Moculescu, acuzații grave la adresa lui Marius Moga: ”Doar a profitat de imaginea și de numele meu”. De la ce a pornit războiul

Simona Ecovoiu, George Capoeanu 25.03.2021, 19:04

Horia Moculescu (84 de ani) apreciază vocile bune ale momentului, pe Andra, Delia sau Lora, pe care, de altfel, le-ar trimite la Eurovision fără probe, și, deopotrivă, era impresionat de talentul artistic al vestitului compozitor Marius Moga, zis Micul Mozart”. Din păcate, după o colaborare de câteva zile, în 2014, pentru piesa ”Tânăr și nebun”, Horia și-a dat seama că Moga doar s-a folosit de numele și de imaginea lui. Despre acest episod, care l-a dezamăgit profund, Horia Moculescu ne-a povestit, în exclusivitate pentru impact.ro

Horia Moculescu face acuzații grave la adresa lui Marius Moga

În urmă cu 7 ani, piesa ”Tânăr și nebun”, o colaborare între generații, dintre Marius Moga, Horia Moculescu și What’S UP, se afla în toate topurile muzicale. Iar videoclipul, realizat de fratele lui Marius Moga, vestitul Iulian Moga, filmat în mai multe locații din București, a înregistrat peste 15 milioane de vizualizări. Ce-i drept, încă de la acea vreme între cele două tabere au avut loc unele neînțelegeri, pe seama punctualității la întâlnirile de pe platourile de filmare.

” What’S Up și Marius Moga sunt niște băieți extraordinar de agreabili, dar le lipsește cu desăvârșire punctualitatea”, spunea Horia Moculescu, la Antena Stars. Iar What’S Up i-a dat replica: „Horia ne-a zis: ”Nu pot să vin la clip, pentru că e meciul Stelei’. A venit abia la 10″. Marius Moga îi mulțumea, însă, celebrului compozitor, pentru colaborare: ”What’S Up este tânăr și nebun și așa o să rămână toată viață, iar Horia Moculescu este tânăr la suflet și a intrat în filmul nostru crazy, lucru pentru care îi mulțumim enorm”.

Horia Moculescu face acuzaTii grave la adresa lui Marius Moga
Horia Moculescu face acuzaTii grave la adresa lui Marius Moga

”Marius Moga a profitat de mine, de imaginea mea, m-a bagat în videoclipul lui cu What S Up, ”Tânăr și nebun”. Apoi nu m-a ajutat, cum a promis”

Iată însă că, la șapte ani de la colaborare, Horia Moculescu își manifestă dezamăgirea față de Marius Moga, compozitorul de top la care apelase, pentru un ajutor pe plan muzical: ”Trei ani m-am rugat de Marius Moga să-mi orchestreze piesa ”Cântec de viață”, pe versurile lui Gyuri Pascu, iar până la urmă tot eu am făcut-o, o cântă Nico. Moga a profitat de mine, de imaginea mea, m-a bagat în videoclipul lui cu What S Up,  ”Tânăr și nebun”, apoi nu a mai dat niciun semn. Ăsta e el. Are un gând, îl exploatează, apoi se plictisește”, ne-a spus Horia Moculescu, în exclusivitate pentru impact.ro. În videoclip, lui Horia Moculescu i s-au dedicat câteva versuri: ”Cunosc un om care trece testul/, Are școala vieții, frate, poți să-i spui maestrul/ Mi-a zis: trăiește-ți viața, nu asculta de restul/Zi ceva, da’ zice bine cum le zice Moculescu”.

”La Eurovision le-aș trimite, fără probe, pe Andra, Delia sau pe Lora. Cât o privește pe Roxen, mulți susțin că e talentată, păcat că nu se vede”

Horia Moculescu a mai fost, recent, protagonistul altui scandal. El a contestat decizia TVR de a o trimite la Eurovision pe tânăra cântăreață Roxen. Mai mult, a propus trei nume de artiste, care ne-ar reprezenta cu brio la competiția cu ștaif: ”La Eurovision le-aș trimite, fără probe, pe Andra, Delia sau pe Lora. Delia e o voce impecabilă. Cât o privește pe Roxen, m-am interesat la soliștii de vârsta ei, aceștia susțin că este o fată talentată, păcat că nu se vede. Am o emisiune de radio, seara, cu muzică de calitate, iar pe lista fetelor tinere nu am găsit-o la nicio propunere. Am spus, anul trecut, că nu ar merita să ne reprezinte la Eurovision și nu-mi schimb părerea nici anul acesta, deși nu i-am mai ascultat ultima piesă”, ne-a mai zis Horia Moculescu. Marea finală Eurovision Song Contest 2021 va avea loc pe 22 mai, în Olanda, la Rotterdam. La ediţia cu numărul 65, participă, alături de România, alte 40 de țări, urmând ca semifinalele din 18 și 20 mai, dar şi finala internaţională, din 22 mai, să fi transmise, în direct, de TVR.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...