EXCLUSIV FOTO Brazii naturali de Crăciun au umplut Bucureștiul. De la ce preț se pot achiziționa și unde se găsesc

Stan Filon 30.11.2020, 14:18

Brazii naturali de Crăciun au invadat Bucureștiul. Piețele s-au umplut de vestitorii Crăciunului, iar prețurile sunt pentru toate buzunarele. Din păcate, au apărut și oportuniștii care încearcă să se îmbogățească ilegal din vânzarea de brazi, iar polițiștii sunt foarte ocupați să-i depisteze pe aceștia chiar îninte de a ajunge în piețe.

Brazii naturali de Crăciun au invadat Bucureștiul

Preturile brazilor variază în funcție de înălțime și bogăția coronamentului. Prețurile sunt cuprinse între 60 de lei și 1000 de ron. Cel mai scump este un brad de 5 metri, care își așteaptă clientul la mall Băneasa. Vânzătorul cere nu mai puțin de 1000 de lei.

Polițiștii sunt și mai vigilenți în această perioadă a anului, mai ales că în trafic pot fi găsiți și cei care taie ilegal brazi, în scopul îmbogățirii rapide. Așa s-a întțmplat în județul Neamț, unde polițiștii au descoperit în urma unui control de rutină peste 100 de brazi de Crăciun, într-o autoutilitară.

Brazii de Craciun au invadat Bucurestiul
Brazii de Craciun au invadat Bucurestiul

Primul transport ilegal de brazi, depistat în județul Neamț

Poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ au depistat în trafic, sâmbătă, 28 noiembrie, un bărbat de 39 de ani, din Roman, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 15 D, în localitatea Girov. În urma controlului efectuat asupra vehiculului, poliţiştii au descoperit 110 pomi de Crăciun nemarcaţi, pentru care conducătorul auto nu deţinea documente legale care să ateste provenienţa acestora.

Cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Ştefan cel Mare, pomii de Crăciun, în valoare de 3.300 de lei, au fost indisponibilizaţi şi predaţi specialiştilor silvici din cadrul Direcţiei Silvice Neamţ. Pentru încălcarea dispoziţiilor în domeniul silvic, bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr. 171/2020, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Ce reprezintă bradul de Crăciun

Bradul este pomul vieții, deoarece este verde tot timpul, simbolizându-l, astfel, pe Hristos, veșnic viu. Despre obiceiul bradului de Crăciun nu se știe exact de unde a luat naștere. Se bănuiește că pomul de Crăciun ar fi apărut pentru prima dată la popoarele germanice, iar cu timpul acest obicei a fost preluat și în tradiția creștină.

În România bradul de Crăciun a fost împodobit pentru prima dată în palatul regelui Carol I de Hohenzollern, în anul 1866, iar de atunci românii au preluat această tradiție.

Bradul de Crăciun era împodobit, la început, cu fructe, covrigi, flori de hârtie sau biscuiți. În timp, s-a trecut la ornarea acestuia cu ornamente colorate și sclipitoare, cu globulețele de sticlă, beteală, bomboanele de ciocolată, și instalații luminoase.

Tot din negura vremii vine și obiceiul ca în vârful bradului de Crăciun să fie așezată o stea. Aceasta simbolizează steaua care i-a călăuzit pe magi până la Betleem, chiar unde avea să se nască Isus Hristos. Despre această stea se spune că aduce noroc și duce la îndeplinire dorințele.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...