EXCLUSIV. Cum îl apără familia pe medicul vedetelor, Călin Doboș. ”Nu voia să fugă”. Ce i-ar fi ascuns pacienta

Alina Erimia 12.12.2020, 19:47
EXCLUSIV. Cum îl apără familia pe medicul vedetelor, Călin Doboș. ”Nu voia să fugă”. Ce i-ar fi ascuns pacienta

În urmă cu o zi, medicul Călin Doboş, chirurgul vedetelor, a fost condamnat de Curtea de Apel Galaţi la trei ani de închisoare cu executare și interdicţia de a exercita profesia pentru o perioadă de patru ani , acesta fiind găsit vinovat pentru uciderea din culpă a Irinei Ciuraru, pacientă care a decedat în urma unei operații de liposucție. Inițial, medicul fusese achitat pentru acuzaţia de ucidere din culpă. Doboș era celebru în lumea mondenă, el fiind cel care a ”lucrat” ca estetician aproape o mulțime de vedete de la noi, Bianca Drăgușanu sau Nicoleta Luciu fiind printre pacientele lui. Acum, familia a ținut să explice câteva lucruri din evenimentele imputate doctorului.

Familia intervine pentru Călin Doboș, medicul vedetelor. Ce s-a întâmplat la graniță

“În timpul procesului, judecătorii au exclus ca nelegal administrate probe importante aduse de procurori, printre acestea numărându-se raportul medico-legal de necropsie, referatul medical privind intervenţia chirurgicală, avizul Comisiei de Avizare şi Control a Actelor Medico-Legale emis de IML Iaşi, raportul de expertiză medic-legală de necropsie şi avizul Comisiei Superioare Medico – Legale din cadrul Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, au afirmat membrii familiei medicului Călin Doboș pentru Impact.ro.

Familia medicului dezminte, de asemenea, faptul că acesta intenționa să fugă din țară, după ce acesta a fost arestat la punctul de trecere al frontierei Nădlac. Membrii familiei medicului susțin că acesta ar fi avut programată această călătorie, deoarece voia să sărbătorească ziua băiatului său, care este pe data de 14 Decembrie, iar în data plecării lui nu era emisă această decizie. “Medicul călătorea aproape în fiecare week-end în afara țării și există dovezi care să confirme acest lucru. În urma dovezilor prezentate acesta nu se aștepta la acest verdict deoarece știa că este nevinovat”, ne-au mai transmis cei din familia doctorului.

Calin Dobos si Nicoleta Luciu

Ce i-ar fi ascuns pacienta

Surse din apropierea lui Călin Doboș susțin că medicul avea drept de liberă practică, iar femeia decedată i-ar fi ascuns medicului că suferea de TBC și de o tumoră a intestinului. O parte din responsabilitate a fost alocată şi pacientei decedate de către medicul Doboş, care a afirmat că femeia i-ar fi ascuns că în urmă cu doar câteva luni ar fi suferit o operaţie pentru o tumoare pe peretele abdominal. Atât doctorul suspectat de ucidere din culpă, cât şi medicii implicaţi în tratarea victimei după internarea în Spitalul de Urgenţă s-au acuzat reciproc de moartea femeii. Călin Doboş a susţinut mereu că nu i-ar fi perforat femeii intestinul şi că aceasta i-ar fi ascuns problemele sale medicale, respectiv că ar fi suferit de TBC şi ar fi avut o tumoră de perete abdominal.

În ceea ce priveşte moartea pacientei Irina Ciuraru, după ce aceasta a fost supusă unei operaţii de lipoaspiraţie, medicul gălăţean a încercat să demonstreze că era aproape imposibil ca manevrele făcute la intervenţie să îi perforeze acesteia intestinele. Medicul care a operat-o pe pacientă la spitalul județean din Galați este același cu cel care a făcut necropsia. „Am constatat că se pare că s-a intervenit în mod greşit de către medicul care a preluat pacienta cât a fost internată la Spitalul de Urgenţă. Peste toate acestea s-ar fi suprapus şi infecţia cu o bacterie care provine dintr-o infecţie intraspitalicească.Ţineţi minte că în 2011 la Spitalul de Urgenţă au decedat două persoane din cauza unei infecții. Am contestat deja raportul medico-legal şi facem şi o cerere să fie audiaţi toţi cei care au tratat-o pe această pacientă. Nu spunem cine este vinovat şi de ce. Vrem doar să se facă dreptate. Vrem să aflăm adevărul. Iar mai există un lucru ciudat: medicul care a operat-o la Spitalul de Urgenţă este acelaşi care a asistat şi la necropsie, ceea ce nu pare a fi în ordine. Cred că pur şi simplu nu s-a aflat tot adevărul, că nu s-au mai continuat cercetările în spital”, a declarat Didel Bujeniţă, unul din avocaţii lui Călin Doboş.

Rudele Irinei Ciuraru vor deschide și ele un nou proces în care vor cere medicului daune în valoare de 1 milion de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe