EXCLUSIV! Ce se întâmplă cu actrița Ileana Stana Ionescu, la doi ani după ce nu a mai apărut în public. „Dacă face câțiva pași prin casă, obosește!”

Alexandra Andrei 22.06.2020, 14:56

Ajunsă la venerabila vârstă de 83 de ani, Ileana Stana Ionescu are probleme mari de sănătate. Îndrăgita actriță nu se mai poate deplasa singură și își petrece majoritatea timpului la pat. Impact.ro are detalii despre starea acesteia.

Noutăți despre Ileana Stana Ionescu. Ce se întâmplă cu îndrăgita actriță

63 de ani, atât a fost prezentă pe scenă Ileana Stana Ionescu. În tot acest timp, marea actriță a jucat în peste 300 de filme, seriale și roluri televizate. A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din România, dar și actrița cu un talent înnăscut, cu o plăcere naturală de a juca și un timbru vocal inconfundabil. O prezență memorabilă și un umor cum rar găsești.

Ajunsă la venerabila vârstă de 83 de ani, marea doamnă a teatrului românesc s-a retras din activitate, dar nu înainte de a câștiga premiul Gopo pentru întreaga activitate. Mărturisește cu sinceritate că primește și acum oferte de a juca în diferite roluri, însă nu mai are puterea și energia de a o face.

Acum, Ileana Stana Ionescu duce o viață liniștită împreună cu soțul ei, actorul Andrei Ionescu, cu care este căsătorită încă din adolescență. Cei doi dețin o vilă cochetă în zona de nord a Capitalei și se laudă cu o colecție impresionantă de cărți.

Ileana Stana Ionescu, alături de soțul său, actorul Andrei Ionescu
Ileana Stana Ionescu, alături de soțul său, actorul Andrei Ionescu

Nu mai poate ieși din casă!

Ultimii ani nu au fost, însă, prea ușori pentru actriță. Ajunsă la o venerabilă vârstă, problemele de sănătate au început să îi facă probleme. Aceasta suferă de osteoporoză și, potrivit apropiaților, nu mai poate să mai meargă

”Stă în pat și în fotoliu, atât. Este ajutată de soț și de o femeie care vine să le facă mâncare și curățenie. Dacă face câțiva pași prin casă, obosește foarte tare și nu mai poate respira. Nu mai iese din casă aproape deloc. Nu are o boală gravă, ci pur și simplu are o bătrânețe mai grea. Soțul ei îi pune casete cu filme vechi românești, se mai uită și la știri, la politică”, ne-au dezvăluit surse din apropierea marii actrițe.

Se stinge de dorul fiului!

Ileana Stana Ionescu și soțul ei au un singur copil, care este stabilit de ani buni în America, acolo unde lucrează ca medic. De aceea, actrița își vede fiul de două ori pe an iar acum, la bătrânețe, resimte mai puternic ca niciodată lipsa acestuia și suferă cumplit pentru că nu îl are aproape. Deși este departe, Andrei își sună de două ori pe săptămână pe videocall și îi trimite mamei sale lunar buchete de flori.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...